Våren, popularitet och musik

32226-31

Fotbollssäsongen har börjat
FOTO Ingemar E L Göransson

Jag har inte varit speciellt duktig senaste veckorna i att skriva på bloggen. Skälen är många men framförallt tidsbrist men nu ska vi göra något åt detta sorgliga faktum.

 
Att vara politiker är inte det lättaste. Hur du än gör så är det någon som tycker att det är fel eller att politiken skall bedrivas på ett annat sätt. Att bli politiker är med andra ord inte ett snabbt sätt att bli populär.

 
Det har våra riksdagspolitiker och inte minst partiledarna fått veta den gångna veckan. Aftonbladet publicerade en lista som visade att de borgerliga partiledarna hade förlorat, tillsammans, nästan 20 procentenheter i popularitet sedan förra mätningen. Göran Persson hade däremot vunnit någon procent. Om det här är ett tecken på vart den kommande valvinden är på väg så är det också ett tecken på att väljarkåren börjar genomskåda badargänget och kafferepet från Högsby respektive Bankeryd och stödet för (s) och vänstern.

 
Politiken är annars osedvanligt lugn för ögonblicket och tidningarna har svårt att hitta rubriker som upprör eller intresserar den lösnummerköpande publiken. Som sagt – var är valrörelsen?

 
Per Ledin från Färjestads SM-vinnande hockeylag har bötfällts att betala 20.000 för sitt verbala rasistiska angrepp på en måldomare. Ledin vill inte betala utan försöker nu komma undan sin bestraffning. Så gör en rakryggad karl! Bra jobbat Ledin – arma Färjestads Hockey Klubb.

 
Nu sitter jag här med en god öl och skall snart avsluta dagens blogg. Men först vill jag dock tipsa om några lysande plattor som är värda att lyssna på så här när våren är äntligen här:

 
Everly Brothers spelade in mycket god musik själv lyssnar jag just nu på den efterlängtade CD-utgåvan av ”Two Yanks In England” där de kompas av The Hollies. Ljuvlig stämsång och vackert så man kan dö!

 
John Coltrane ”Live At Birdland” är ett av den avantgardistiska jazzens främsta verk. Lyssna och njut av Coltranes toneruptioner.

 
Mer jazz; Thelonious Monk är en annan av jazzens stora stilbildare. Hans två första Lp från början av 1950-talet finns på CD numera och i en remix av Rudy van Gelder. Svängigt värre och en milstolpe i jazzhistorien

 
Engelska Sanctuary har givit ut en samlings-cd med sånger om otrohet under namnet "Back Street Affairs – Country Cheatin´ Songs". En samling som gräver ner sig i countrymusikens verkliga natur långt bortom Nashvilles bolagsbossar och kommersiella beräkningar. Sorgliga sånger om mänskliga människor. Sånger om otro och svek.

 
Ett tips till musiklyssnandet; Den legendariske bluesshoutern Jimmy Rushings två LP utgivna ursprungligen i mitten av 1950-talet har återutgivets av lilla Lone Hill Jazz med extranummer.  CD:n heter ”Complete Goin´ To Chicago And listen To The Blues”. Lyssnaren serveras ett sväng av det grymmare slaget och klassisk blues med jazzkänsla. Finns att hitta på nätet om inte annat.

 

Till sist……

 
……...Gene Pitney, 65 år, och en av popmusikens bästa balladsångare har hastigt avlidit. Rösten som skrev mängder av låtar, lirade med tidiga Rolling Stones och spelade in ballader som ”24 Hours From Tulsa”, ”Tower Tall”, ”I´m Gonna Be Strong” med flera. Vila i frid!

 
………Läste om Hells Angels ledaren som har dömts för våldtäkt av en yngre man. Om det inte vore så tragiskt så skulle man kunna skratta åt eländet. Tala om macho!

 
………Se upp med Panda antivirusprogram i version 2005. Det fungerar inte ihop med Windows Media Player 10 utan det blir omöjligt att ta del av mediafiler. Supporten erkände för undertecknad att de hade problem som de inte lyckats lösa!

............Glöm inte att det är dags att hedra Olof Palme med att byta namn på Arlanda till Olof Palme Airport!


............Uppdateringarna av hemsidan fortskrider och snart släpps en del nyheter; www.kulturochpolitik.se
 
 

Kommentarer
Postat av: models

models nude preteen

2006-10-28 @ 03:56:05
URL: http://todsweley.proboards85.com
Postat av: chicks

drunk chicks

2006-10-30 @ 12:00:21
URL: http://www.network54.com/Forum/533979
Postat av: sextitty

titty sex

2006-11-09 @ 04:05:07
URL: http://www.network54.com/Forum/536073

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0