Dålig valform, Dylan, youtube.com och annat

regn

Valstressen sätter in

FOTO Ingemar E L Göransson

Valrörelsen går in i sitt slutskede. Allt ska tas ut nu och det gäller att hålla tempot och accelerera ända in i kaklet som en välkänd idrottsledare sa.

  

Samtidigt verkar formen hos den borgerliga alliansen vara ojämn. Några exempel:


· Hanterandet av fastighetskatten med motsägande förslag som enbart förvirrar. Reinfeldt ser ut som en förvirrad Hamlet i sin obeslutsamhet. Socialdemokraterna har gett enda besked frysning till 2005 års skatt och utredning om framtiden· Kds moraliska gloria har kommit betänkligt på sned och det i ett läge då Hägglund började synas. Det är inte bra med mutaffärer och spionförsök där spåren leder ända fram till de innersta cirklarna i partiet. Partiets motto ”Ett hederligare Sverige” har fått en ny innebörd.· Trätan om biståndet som skedde förra veckan samtidigt som socialdemokraterna har varit mer tydliga i frågan.· Leijonborgs övergivande av jämställdhetsidealen i o m accepterandet av ett kommunalt hemmafrubidrag allt för alliansens ”enighet”· En framträdande folkpartist som åkte på rattfylla i helgen vilket påminner de flesta om Pilsäters ”timeout”· Maud Olofssons ultraliberala arbetsmarknadspolitik har inte vunnit något stöd varken i alliansen och i opinionen har inga vinster kunnat mätas. Tvärtom det har varit omfattande kritik mot Centerns nya förslag· Urstark ekonomi med rekordartad tillväxt och där regeringens 80 % sysselsättningsmål är ytterst nära att nås.· Opinionssiffror som tyder på att alliansen tappar och (s) växer i opinionen


 

Som sagt den gigantiska satsningen på att skapa en borgerlig opposition med ambitioner att bli ett regeringsalternativ håller på att haverera och problemen och motgångarna hopas för högeralliansen.

Ett misslyckande skulle få oöverskådliga konsekvenser för borgerligheten. Många huvud skulle rulla och högerledaren Yngve Holmbergs ändalykt för drygt 30 år sedan är bara västanfläkt mot vad som kommer då! Men så många konsulat finns väl inte i Houston, eller hur?

  

Till sist…….

32226-76


………När Bob Dylan släpper en ny platta "Modern Times" den första på åratal så är det en kulturhändelse av stora mått.  En platta där Dylan ger sitt musikaliska arv sitt tack. Bara det faktum att den traditionella bluesen ”Rollin´And Tumblin´” ges en grym behandling säger det mesta. En version som närmar sig de mest legendariska som Muddy Waters, Elmore James och varför inte Canned Heat. Den starka "Workingman´s Blues #2" är kanske det närmaste Dylan har kommit protestsånger sedan ”The Times They Are A-Changing”. Varför inte läsa Mats Engströms krönika på Aftonbladets ledarsida idag där han noterar hur kraftfullt Dylan kritiserar låglöneträsket på amerikansk arbetsmarknad. F.ö. är det inte dags att nominera denne vår tids störste poet i västvärlden till Nobels litteraturpris?


 

………..Var ute och surfade på www.youtube.com och hittade ett underbart amatörband The Stratogeezers. De spelar traditionell instrumental surfrock med entusiasm och bravur knappt hört sedan The Surf-Riders steg på scenen i slutet på 1970-talet. Surfa in och kolla själv! Låtarna kan du ladda ner lagligt till datorn.


 32226-77


………..Hittade i en skivshop en dubbel-CD av tveksam legalitet med Bruce Springsteen och the Seeger Band från deras Hovetkonsert i maj. Lysande ljudkvalitet och så otroligt bra. Varför var jag inte där?

  

Slutligen till sist…..

  

……….Var är utrikespolitiken och den internationella solidariteten i valrörelsen – Sverige är väl inte ensamt i världen?


neon

FOTO Ingemar E L Göransson

.............Stockholmare vet ni var i er vackra stad denna underbara neonskylt sitter?


Besök gärna min hemsida www.kulturochpolitik.se
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0