Problem

När man sitter i värmen här på Rhodos blir den svenska politiken lite avsides. Så när man läser om att fyraav de svenska kärnkraftsaggregaten står still p.g.a. översyn eller säkerhetsproblem så anar man ett möjligt politiskt problem. Inte för de partier som har hållit fast vid sin ursprungliga linje utan för Centern och Maud Olofsson som gjorde vad Aftonbladet kallade "århundradets mest korkade energiöverenskommelse" med de övriga allianspartierna. Inte för att jag personligen har ändrat min uppfattning om kärnkraften som är snarlik den som LO:s industriförbund har; dvs. positiv. Utan för att Centern har satt sig i en situation där centerväljare som är kärnkraftsnegativa nu får en bekräftelse på vad de anser vara en felaktig Centerpolitik. En politik som helt av styrts av Maud Olofssons personliga makthunger - inte av en opinion inom partiet. Problem, ja med stor sannolikhet om frågan fortsätter att leva under valrörelsen.

Läser även att Göran Persson tycker hans egen semester är viktigare än att delta i en partiledardebatt i samband med Pride-festivalen. Vem är så korkad på (s) partiexpedition att han eller hon råder Göran till ett sådant vansinnigt obetänkt beslut. Vakna, det är faktiskt valrörelse och att lämna walk-over på detta sätt är allt annat än en smart och genomtänkt valstrategi.

I går kväll var det en stor demonstration genom gatorna i den vackra staden Rhodos City. Bortemot tusen greker demonstrerade mot Israels fortsatta övervåld mot Libanon. En lugn och värdig demonstration mot det sanslösa övervåld som Libanon utsätts för. Ett fortsatt krig kommer att omöjliggöra en fredlig lösning eller överenskommelse i området då varje bomb göder hatet mellan folkgrupperna. Redan nu ses hur Hizbollah urskiljningslöst besvarar Israels angepp med mängder av inte styrbara raketer som träffar orskiljningslöst. FN måste stoppa katastrofen innan det är försent och upptrappning är utom alla kontroll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0