Julklappsutdelning

Julklappsutdelning

På julaftonen ska man dela ut julklappar även så er bloggare från den blåsiga "östgötaslätta".

FOTO Ingemar E L Göransson

Julafton.

 

I dag kommer både snälla och mindre snälla få sin julklappar. En tradition som lockar till att själv börja leka jultomte så bloggen idag får bli något av julklappsutdelning till både förtjänta och oförtjänta mottagare.


 

Om vi skulle börja med vår ”kära” högerregeringen. Ingen vill nu 4 månader efteråt kännas vid att de rösta in dem i Rosenbad utan de tittar ner i backen och mumlar något ohörbart medan vederbörande skrapar med foten. Till dessa väljare med ångesten sipprande fram i pannan ges en tankeställare för att de inte åter skall leka med rösträtten och få en regeringen som ingen vill ha.


 

Fredrik Reinfeldt belönas med en strålkastare så att han åter blir synlig. Snart behövs ett inslag i TV 3:s Efterlysning för han skall återfinnas.


 

Maud Olofsson ges en rymdresa, gärna i orbit runt närmaste planet där hon troligtvis gör minst skada som kommunikationssatellit.


 

Lars Leijonborg, denne titan och Nixons efterföljare ges boken Bernsteins/Woodwards Alla Presidentens män så han kan lära hur det gick för hans förebild i konsten att genomföra mörkläggning av sina politiska skummiteter.


 

Göran Hägglund ges en pinoccionäsa som belöning för sin iver att privatisera akutsjukvården helt tvärtemot alla vallöften.


 

Sven Otto Littorin ges löntagarnas ilska över hans arrogans och målmedvetna nedrustning av löntagarnas trygghet oavsett om det gäller a-kassan, arbetslivsforskning eller arbetsmiljöutbildningar.


 

Borelius, Chilo-Stegö och allt vad dom heter dessa nyliberala fuskare ges en kurs i laglydnad och samhällsansvar på ABF.


 

Carl Bildt han fick ett eget utrikesdepartement som bas för sina privata oljeaffärer – han behöver inte mer förutom vårt förakt för hans medvetna sammanblandning av sina och Sveriges intressen.


 

Svenskt Näringsliv har redan fått sin julklapp – en hel lydig regering som har inget annat än arbetsgivarintresset för sina ögon.


 

Göran Persson ges en munkavel för att han inte ska lägga sig i vem som blir (s) näste ordförande.


 

Socialdemokraterna ges som parti en förhoppning om att någon i partiet ska ha så mycket ruter i sig och kampvilja att han eller hon träder fram och vill bli partiledare.


 

Per Nuder ges självkritik så att han inte vill bli partiordförande.


 

Fackföreningsrörelsen får som julklapp kampvilja och beslutsamhet att klara striden för medlemmarnas rättigheter även när vi har en löntagarfientlig regering.


 

Dagens Nyheter, detta nyliberala propagandablad ges en journalistutbildning så de kan åter lära sig skillnaden mellan politiska ledarkommentarer och journalistisk bevakning av nyheter.


 

TV3, TV5 och allt vad de kommersiella Tv-kanalerna heter ges ett gott omdöme vilket de allt mer saknar i sitt programutbud.


 

Sveriges Radio och Sveriges Television får ett paket med kraft och tålamod för att motstå högerns kommersialiserings- och insnöpningsförsök av public service.


 

Kulturarbetarna som inte antingen är slumpvis gångbara på ”marknaden” eller anställa på de statliga kulturinstutitionerna  ges tyvärr inget annat än sämre tider, inte av undertecknad men av den borgerliga kulturpolitiken. Jag skulle vilja ge dem massor av jobb då kulturen är den verkliga odlingen av det mänskliga sinnet.


 

Till goda vänner, kollegor, läsare av denna blogg och alla andra runt om både i Sverige och i andra länder önskar jag er god hälsa och en God Jul!


 

Glöm inte

www.kulturochpolitik.se

http://ingemarsblogg.webblogg.se/fotoblogg

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0