Reinfeldts huvudvärk

Reinfeldts huvudvärk

Högeralliansens politiska vägbygge liknar hittills mest ett kalhygge mitt i skogen utan början och utan slut.

FOTO Ingemar E L GöranssonDet måste vara ett elände att vara statsminister just nu. Att heta Reinfeldt och ha haft en höst som mest liknat en mardröm kan inte vara avundsvärt.


 

Först gå och vinna valet på en politik som egentligen ingen ville ha. De som röstade in Reinfeldt och moderaterna i Rosenbad var partibytarna som röstade MOT Göran Persson och inte FÖR Fredrik Reinfeldt och övriga i högeralliansen.


 

Reinfeldt lyckas att utse ett antal ministrar som gjorde att ministären Reinfeldt mer kom att likna KRIS; (Kriminellas Revansch I Samhället); svarta löner, svarta barnflickor, löner långt under kollektivavtalen, fusk med avgifter och licenser. Listan på solkiga interiörer kan göras längre men detta är nog för att göra även en cockerspanielögd högerledare ganska skakig. I vart fall borde göra det.


 

Sedan har vi också konfrontationen med fackföreningsrörelsen där långt över 100.000 löntagare, arbetare och tjänstemän på olika listor skrivit sin protest mot högerministärens angrepp på a-kassan men även protester mot raserandet av arbetslivsforskningen, Arbetsmiljöverket och AMS har hörts i debatten.


 

Moderaterna som lovade före valet att inte sälja ut akutsjukvården låter nu Göran ”kd” Hägglund göra detta genom att stopplagen och kravet på ett akutsjukhus i offentlig regi i varje landsting tas bort.


 

Avtalsrörelsen är också ett bekymmer när bolagsdirektörerna likt giriga småtjuvar roffar åt sig allt de kan få medan löntagarna krävs på återhållsamhet. Missnöjet växer också på arbetsplatserna när samma direktörer ges skattesänkningar och skattebefrielse på sina förmögenheter och jättevillor.


 

Opinionen var heller inte varit nådig mot högeralliansen sedan valdagen. Trenden är tydlig – svenska folket vaknade upp till det de egentligen inte ville ha men fick p.g.a. av socialdemokratins svårighet att formulera sig, Perssons personliga impopularitet. Resultatet syns nu i varje opinionsundersökning. Högeralliansen befinner sig på sluttande plan och fortsatt konfrontation är att vänta. I dag hade socialdemokratin och vänstern vunnit valet med betryggande siffror


 

Faktum är att ingen egentligen gillar högeralliansens politik. Ingen utom de mest ideologiska borgarna på SvD, DN och Expressens ledarsidor.


 

Protesterna fortsätter och Reinfeldts regeringen framstår allt mer som den minst populära på decennier i svensk politik. Hur länge håller det innan alliansen krackelerar och nyval blir ända utvägen? Hur mycket stryk tål folkpartiet och kristdemokraterna innan den inre oron i dessa partier är ett faktum?


 

Om inte Fredrik Reinfeldt har ont i huvudet ännu så lär han få det om det skall fortsätta som det börjat. Och då, lär varken besvärjelser, cockerspanielögon eller Alvedon hjälpa det är en sak som är säker.

  

Till sist…..

  

…………..i kväll har hittills över 85.000 namnunderskrifter på protestlistor kommit in till LO mot regeringens a-kasseförsämringar. Skriv på om du inte gjort det redan!

  

………….den chilenska demokratins slaktare Pinochet har avlidit. Mänskligheten har därmed blivit av med en av sina mest avskyvärda diktatorer utan att han fick sitt rättmätiga straff. Många hoppas att han må brinna i helvetet då den jordiska rättvisan inte nådde honom.

   

Glöm inte

www.kulturochpolitik.se

och fotobloggen.


Kommentarer
Postat av: Kerstin

En minst lika viktig sak att ladda upp motstånd mot är hotet att införa en obligatorisk a-kassa. Det är troligen näst intill dödsstöten för facken, är i varje fall tänkt att vara det. Jag är rädd att många inom facken inte riktigt hajat den grejen ännu, så människor borde förberedas och informeras mer om vad denna "reform" handlar om.

2006-12-12 @ 23:33:31
URL: http://http://www.alba.nu/motvallsbloggen/
Postat av: Tobias Struck

Jag tror inte att Alliansen vann för att folk ogillade Göran Persson som person. Jag tror att folk ogillade den politik som sossarna förde. Skatteverket deklarerar på sin hemsida att skatterna har nått en brytpunkt. Detta har flera olika skäl, men det tyngsta skälet är globaliseringen: Det finns för litet köpkraft bland den svenska medborgarna och det är allt lättare för svenska företag att flytta utomlands. Många svenskar ogillar dessutom det höga skattetrycket: Deras kapital förstörs i tröga byråkratiska system, där chefer tillsätts politiskt och sedan stress-bränner budgetar för att få höjda anslag. Småföretagare har jobb till folk men inte råd att anställa. Det skapar vrede i folkdjupet på båda sidor! Tryggheten är dålig i stora städer såväl som i små. Det finns för litet poliser! Och för att vårt militära försvar skall ha någon mening, så måste vi ingå i en militär allians och göra försvaret 100 % yrkesbaserat.

Det finns dessutom inte längre samma solidaritet med "främlingar", eftersom främlingen inte längre är en etniskt samstämmig, "hederlig" typ, som på 1940-talet. Nu kan offentliga medel förstöras på att handlägga illegala immigranter i fyra år, dalta med knarkare (som exempelvis får åtal om inbrott nedlagda om de går med på att behandlas en femte gång) samt finansiera litteratur som ingen köper.

Svenska folket är suget på ett fritt näringsliv och en hård rättstat som skyddar alla medborgare lika väl. Men de vill inte att resan dit skall bli osäker. Därför har marknadsliberale Reinfeldt och marknadsliberale Borg komponerat en interrimsmodell, där individens valfrihet och ansvar ökar men modellen med skatter och bidrag är relativt oförändrad. Denna politik kommer att ge mer pengar över i plånboken för de skötsamma och begåvade. De kommer i sin tur att kunna konsumera och anställa mer, vilket sätter fart på ekonomin. Att låglönejobben ökar, ökar även det köpkraften utan att skapa inflation. På detta sätt kommer svensken gradvis att lära sig frihet och ansvar, så att skatter och bidrag på sikt helt och hållet kan ersättas med försäkringar, avgifter och föreningstillhörighet.

Vi är många som kommer att arbeta hårt för att förklara den nya liberalkonservativa samhällsmodellen mer pedagogiskt för den breda opinionen. Vi lär oss långsamt men vi blir allt bättre. Fram till valet 2010 hoppas vi att den nöjda svensken också skall förstå värdet av ökade privatiseringar och mer skattesänkningar. Även om det köps för litet i Sverige, så är konjukturen rätt bra nu, arbetstagare kommer att få mer över i plånboken och valfriheten samt kvaliteten kommer att öka inom vården. Skolorna kommer förhoppningsvis att ha blivit mindre stökiga 2010 med hjälp av mer konkreta diciplineringsåtgärder (det är ju för övrigt vad fridstörare i alla undersökningar har sagt hjälper dem bättre än en sång och kram). Så om vi inte får mandat för mer radikal marknadsliberalism, så kommer vi i vilket fall som helst att knäcka vänstern en gång till och förnedra den värre.

Mitt tips till Alliansen är att fortsätta accentuera kraven mot immigranter att assimilera sig till svensk lagstiftning samt ofta prata om sina åtgärder för miljön. På så sätt kommer vi att suga det bästa ur sd och mp. KLP bör läggas ned för att inte stjäla väljare från regeringen, som redan är marknadsliberal i hjärtat men fortfarande väntar på att få mandat att breda ut sina vingar och flyga.

2006-12-13 @ 13:49:38
URL: http://tobiasstruck.blogspot.com
Postat av: Ingemar E L Göransson

Jag tycker alla skall läsa vad Tobias struck skriver för det är en tydlig deklaration om vad de s.k. nya moderatrna vill.

Ett marknadslibberalt samhälle där var och en får klara sig själv.

Man vill suga ut det bästa ur Sverigedmokraternas politik - dvs driva en främlingsfientlig politik för att det är gångbart och även lyfta upp miljöfrågan.

Det ett lag och ordningsamahälle i det sämsta bemärkelse som skribenten för fram. ett ultrakonservativt och marknadsliberalt, nattväktarstat där klassklyftorna skal öka och samhällsklyftorna skall vara tydliga.

Det är avskyvärt och ett inhumat samhälle som Tobias vill pracka på oss.

Gud bevare oss för Tobias samhällsmodell.

2006-12-17 @ 00:43:20
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se
Postat av: Tobias Struck

Ingemar. Tack för att du publicerade mig, trots att du tycker att min vision är hemsk. Jag för min del fruktar den misär som kommer över Sverige om nuvarande skattetryck får fortsätta att skapa budgetunderskott i kommunerna och landstingen. Utan utbredd köpkraft och stärkta medel för anställningar stannar produktionen. Då blir skatteunderlaget mindre: Procenten är densamma men innehållet i kronor minskar samtidigt som utgifterna inom de offentliga verksamheterna ökar till följd av arbetslöshet, depressioner och missbruk. De stora företagen flyr landet utan att de små har råd att anställa dem som har blivit arbetslösa: Socialistisk misär uppstår. Socialism funkar bara om hela världen styrs av en kommunistisk diktator. God Jul!

Kerstin. Den löntagare som är vis går ur facket nu, för då tjänar hon/han på skattesänkningarna. Med växlingen av kostnad till avgift från skatt, kommer medlemsavgiften att göra reformen till plus minus noll i den fackanslutna löntagarens kassa. Visst vill vi med växlingen åstadkomma att folk går ur facken. Facken står ivägen för individuella löneförhandlingar, som vi har sett i Göteborg på Wild `n Fresh. Nu är det så här att om A och B har ett avtal, så kan inte B bryta avtalet bara för att C är sur på A och ber om en sympatiåtgärd från B. Ägaren av restaurangen har betalat skatt till kommunen, men den kommunala sophämtningen har dragits in som en facklig sympatiåtgärd. Detta är ju orättvisa och kaos. Det gynnar ingen. Sådant måste vi komma til rätta med i den nya globaliserade ekonomin. Du har helt rätt om våra avsikter. God Jul!

2006-12-24 @ 22:41:27
URL: http://tobiasstruck.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0