Dubbelmoral och klasspolitik

32226-8

Det är inte bara vädret som är kyligt och ogästvänligt
FOTO Ingemar E L Göransson

Nu blir det kamp för de som har det sämst, bättre villkor i föräldraförsäkringen, generösare sjukkassa och väsentliga förbättringar av a-kassan. Likaså går skallet; sluta upp och misstänka missbruk av de sociala skyddsnäten. Nu gäller det att ställa tillrätta orättvisorna och spä på bidragsystemen rejält. Därför reses kraven och kampen skärps mot de orättvisa villkoren. Nu är det kravmaskinen som ställer alltfler och alltmer långt gångna krav. Men, kan kravmaskinen facket aldrig sluta tänker vän av ordning.

 
Men, hallå, det är inte LO eller TCO eller ens SACO eller något av centralorganisationernas medlemsförbund som ställer kraven. Utan det är, sitt ner och håll i er, det är den borgerliga alliansen; Firma Reinfeldt UPA som ställer dessa krav. Inte för löntagarna utan för arbetsgivarna. Bättre villkor, bättre sjukkassa, bättre a-kassa och generösare föräldraförsäkringen för , inte löntagarna, utan arbetsgivarna!

 
Värderingarna är tydliga; löntagarna skall klämmas åt; de ska ha sämre a-kassa, sämre sjukvillkor och mindre föräldraförsäkring. Löntagarna skall kollas mer, de skall misstänkas att fuska och missbruka det gemensamma. Latmasken skall därför jagas ur kroppen på dem samtidigt som arbetsgivarna skall uppmuntras med mer av allt Arbetsgivarna får liksom Ceasars hustru inte misstänkas.

 
Det är så klart även för den fullkomligt blinde eller politiskt illitterate att människosynen som ”Tvålen” Reinfeldt och hans kompisar i högerfronten hyser kan sammanfattas som; arbetare är misstänkta figurer medan arbetsgivarna står över all misstanke.

 
Intresset tiger sällan still, tvärtom vad hjärtat är fullt av skvallrar munnen. Och i det här fallet så skriker intresset högljutt på ett sätt som man sällan ser. Helt enkelt, det är skillnad mellan folk och fä!

 
Den borgerliga dubbelmoralen är så ofantligt tydlig. Arbetaren skall klämmas åt för att hållas på plats samtidigt som arbetsgivaren måste belönas för att göra ett arbete. Arbetaren måste däremot piskas till arbetsinsats medan den rike måste behandlas med generösa gåvor stulna av den fattige som i alla fall bara är lat och vill ligga samhället till last.

 
Resonemanget är inte nytt – tvärtom överheten har alltid talat på detta sätt. Läs den uppsats som finns på min hemsida som behandlar hur socialpolitiken alltid varit en fråga om klasspolitik.

 
http://www.kulturochpolitik.se/226bf126-a496-4e50-8376-b37e96607f61-29.html

 
Allianens påfågelfjädrar faller en efter en – det nya arbetarpartiet moderaterna visar vad det egentligen är – samma gamla högerparti som alltid! Glöm inte det på valdagen!

 
Till sist…..

 
…….Polisen har lyckats identifiera den arma flickan som hade sextorterats av ett gäng  neandertalare som sedan hade filmat brottet. Hoppas hon får sin upprättelse och ”grabb”gänget sitt välförtjänta straff.

 

Kommentarer
Postat av: Heli

Som en kock jag jobbade med brukade säga: Det är skillnad mellan skit och pannkaka

2006-02-12 @ 20:23:57
URL: http://helis.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0