Israeliska övergrepp och en populistisk höger

32226-49

FOTO Ingemar E L Göransson

Israel bryter mot folkrätten och tillämpar kollektiva bestraffningar. Det har skett förut och det sker på nytt nu i fotspåren på den kidnappade israeliske soldaten Gilat Shilat. Angreppen på den palestinska civilbefolkningen ligger helt i linje på den militant politik som Israel har fört under ett antal år.


 

Man använder metoder som för tankarna till övergrepp som Song My i Vietnam, händelser som sker i dagens Irak och tyvärr påminner till viss del om vad som skedde av övergrepp mot en försvarslös befolkning i Tyskockuperat områden i exempelvis Polen under andra världskriget.


 

Brotten mot folkrätten måste alltid fördömas oavsett vem som görs sig skyldig till dessa avskyvärdheter. Den svenska regeringens tystnad är skrämmande och oförlåtlig. Istället för att försöka påverka parterna i denna våldsspiral som aldrig verkar ta slut så hukar regeringen och utrikesdepartementet är mål tysta.


 

Våld måste alltid fördömas och inte minst våld från en regering som ockuperar stora landområden som Israel gör måste få veta omvärldens motstånd mot sin politik.

 


Högeralliansen har kommit överens om att slopa fastighetskatten. Till glädje för Djursholmsborna, Lidingös villaägare och alla andra som gjort stora vinster på de gångna årens ökade huspriser.


 Fredrik Reinfeldt har tidigare sagt att ” varje slopad krona från fastighetsskatten är en slopad krona för vård, skola och omsorg” men som Reinfeldt nu säger ”att man måste väga olika saker mot varandra”. Konsekvens i högeralliansens politik har aldrig varit deras starka sida och Reinfeldt har nu satt ett nytt rekord i vindflöjelpolitik.

 

Allt med syfte att röstmaximera och vinna valet. Det är möjligt att detta nya utspel från alliansen kan få det jämna läget att tippa över till alliansens fördel. Men då har valet vunnits på årets dyraste valfläsk 5 miljarder som är statens inkomst på fastighetsskatten. Vem betalar? Vård, skola omsorg, ännu högre a-kassa, mer avgifter osv. Vem vet och inget svar är att vänta heller!



Kort sagt: Ingen kullerbytta, ingen ändrad ståndpunkt är omöjlig bara det är möjligt att vinna någon liten egoist någonstans för att uppnå regeringsmakten. Inte undra på att politikerföraktet växer!



Till sist……

 ………i kväll är det den första semifinalen i fotbolls-VM Tyskland möter Italien. En rysare där inget är säkert. 


 Besök gärna min hemsida www.kulturochpolitik.se


Kommentarer
Postat av: מושה

1. Den varnpliktige 19-aring som kidnappats heter inte "Gilat Shilat", men Gilad Shalit.

2. Gaza ar inte ockuperat. Det styrs av Hamas och inte Israel.

Israel har ratt till sjalvforsvar mot de terrorister som skjuter raketer mot Sderot och andra stader och byar i Israel.

Det finns INGET annat satt att stoppa raketattackerna fran Gaza, an att ga in i omradet och sla ut de terrorister som avfyrar raketerna.

2006-07-04 @ 17:50:39
Postat av: Ingemar E L Göransson

Ursäkta felskrivningen av den israeliske soldatens namn. Men till sakfrågan: faktum är att varken Israel eller omvärlden har accepterat den valda Hamasregeringen.

Man kan tycka vad man vill om den (och det gör även jag) men i mångt och mycket har omvärldens ovilja att förstå eller ens inse de palestinska uppfattningarna om läget i regionen har skapat förutsättningarna för den terrorism som drabbar Israel.

Ockupationspolitiken, murbygget, de kollektiva bestraffningarna är alla uttryck för en ockupationspolitik som aldrig kan leda till en lösning på tragedin. den kan bara skapa grogrunden för extremister på båda sidor.

2006-07-05 @ 20:50:46
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0