Arbete åt allt fler

32226-46

FOTO Ingemar E L Göransson

Midsommarhelg och mycket fotbolls-VM. Vad ska man säga? Sverige förlorade rättvist mot ett på de flesta punkter bättre Tyskland. Argentina vann efter stora problem mot ett väsentligt bättre Mexico än man kunde vänta.

 

Vad som kan irritera är den brasilianske domarens agerade under Sverige-matchen där han släppte ett antal frisparkar på exempelvis Ljungberg och i vart fall minst en straff. Sedan ser det illa ut när en domare flinar när han visar ut Teddy Lucic efter en tveksamt gult kort. Eller ännu mer när man kan uppleva domaren som en tolfte tysk utespelare. Hur som helst Sverige kunde inte vinna matchen. Inte bara var statistiken (inte en vunnen VM-match sedan 1958) utan tyskarna var helt enkelt för bra.

 

Hur som helst matchen mellan Tyskland och Argentina på fredag blir inte så lite den i vart fall moraliska VM-finalen.

 

Det engelska landslaget har inte varit till någons glädje i vart fall om man gillar fotboll. Ecuadors insats måste också i matchen England – Ecuador räknas som lika dålig som hela den urtrista, oinspirerade matchen blev. Kanske den sämsta åttondel någonsin!

 

Man kan inte annat än lida med australiensarna efter deras förlust i de absolut sista sekunderna. Hur som helst behöver de inte skämmas för sin insats. De har glatt med sitt spel och sin inställning.

 

I förra veckan publicerade både SCB och AMS siffror över respektive befintlig arbetskraft och registrerad arbetslöshet. Den ena siffran visar på en arbetslöshet inräknat i åtgärder på närmare 8 % medan AMS siffror visar på en öppen arbetslöshet på 4,2 % samt åtgärder på 3,2 % sammanlagt 7,4 %. En förfärande hög siffra men samtidigt finns det positiva sidor. Antalet lediga platser slår rekord och hittills i år har över 300.000 nya jobb anmälts vilket är en kraftig ökning jämfört med förra året.

 

Ett annat tecken på att det går rätt är att långtidsarbetslösheten bland ungdomar är nere i den lägsta siffran sedan 1990; 1500 personer. Som sagt det går åt rätt håll men mycket är kvar till full sysselsättning. Men statistiken visar på ett stort, närmast fundamentalt problem som Reinfeldtalliansen har. Sysselsättnings och arbetslöshetsargumentet håller på att vittra sönder medan jobben kommer tillbaka och detta trots att ingen har försämrat anställningsskyddet och löntagarnas rättigheter.

 

LAS-gnället möter sitt exit p.g.a. verkligheten inte följer domedagspredikningarna som kommer från Reinfeldt och hans tre apokalypsens ryttare.  Högerns politik att hota med katastrofens rand och måla upp svenska folket som ett folk av antingen bidragstagare eller utestängda stackare som får försörjas av ett fåtal som dignar under skatteokets förtyck  har misslyckats.

 

Till sist……

 

……...besök gärna min hemsida www.kulturochpolitik.se

 

……...vad jag blir trött på Telias bredband – det går ner gång efter gång på kvällarna. Har någon något tips varför.

  

Kommentarer
Postat av: Mr Örtengren

"...hittills i år har över 300.000 nya jobb anmälts vilket är en kraftig ökning jämfört med förra året."

Och arbetslösheten står blickstilla eftersom det är nybakade studenter som får jobben och har inte visat sig i statistiken.

Men det visar också på att vi har en blomstrande låglönemarknad i Sverige. Det som sossarna tillsammans med LO försöker skrämma folk att alliansens politik ska frambringa.

Jag har två drömmar. Att sossarna en dag ska sluta skylla sin egen politiks negativa effekter och verkningar i samhället på oppositionen. Min andra dröm är att LO slutar agera propagandamaskin och låter svenskarna tänka själva.

2006-06-27 @ 11:32:58
URL: http://maktskifte.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0