Tål Skattebetalarnas Förening verklighetens ljus

32226-44

FOTO Ingemar E L Göransson

Jag fick ett brev härom dan. Det var ett frieri, ett frieri till egoismen och egennyttan. Brevet var från Skattebetalarnas Förening, detta gnällspikarnas och skattekverulanternas egna kotteri. Med enkla intill infantilitet gjorda beskrivningar om hur samhället i allmänhet fungerar och i synnerhet vart skatten går.

 


Inte ett ord
om vad skolan kostar, universiteten, äldrevården, omsorgen och sjukvården, försvaret, demokratin, infrastrukturen, pensionerna osv. Inte ett ord om att allt detta kostar pengar och att det blir både billigare och enklare när vi solidariskt efter förmåga bidrar så att alla kan få del av det de behöver vid olika skeden av livet.


 

Istället skriver de behöver vi 250 myndigheter i Sverige och så väljer man två för flertalet okända myndigheter; Handelsflottans kultur- och fritidsråd och Nordiska Afrikainstitutet.

För den som vill ha reda på vad Nordiska Afrikainstitutet gör se http://www.nai.uu.se/  eller under vad Handelsflottans kultur- och fritidsråd gör http://www.seatime.se/ . Medan NAI forskar kring det moderna Afrika och HKF ser till att svenska sjömän får tidningar, post och böcker ut till båtarna och ser till att det finns vettig sysselsättning för lediga sjömän var än de kommer runt jorden.


 

Det är lätt att vara populist och vädja till de giriga och egoistiska egon men det är svårare att inse att ett samhälle byggs bäst i solidaritet inte av en samling människor som ser till sitt eget kortsiktiga bästa. Skattebetalarnas förening står för de sämsta sidorna hos skattekverulansens värsta.

 Den som vill läsa mer om socialpolitik och skatterna som gemensam finansiering kan läsa på min hemsida uppsatsen Välfärd för alla eller välstånd för få  



Till sist…..


 

………Fotbolls-VM fortsätter och Argentina och Spanien imponerar mest i mina ögon. Kul och fartfylld fotboll med teknisk briljans. Även Tyskland imponerar med sin effektivitet. Vete attan om inte Argentina går mot ett nytt guld!?

 


………opinionsmätningarna fortsätter att vara mer frekventa än sommarskurarna. Ett är klart och det att inget är klart. Persson har medvind och Reinfeldt har uppförsbacke.


 

………Persson ompröva inställningen till kärnkraften – låt inte en mer än 25 år gammal folkomröstning styra 2006.


 

………Över 1200 mail kom till fackets hjälptelefon första helgen den var öppen. Ungdomarnas frågor gällde löner, arbetstider och annat. Säg inte att det inte finns behov av fackligt arbete bland ungdomar. Telefonnumret är 020-560056 för att få hjälp om du är ung och ny på jobbet!


 

………Tredje säsongen av På spaning i New York har släppts på DVD. Så bra att det inte är sant – en äkta New York-stämning, bra skådisar och lysande manus!


Som sagt besök gärna min hemsida


Kommentarer
Postat av: Mr Örtengren

Är du en sån där lättlurad som tror att höjd skatt är likställt med höjd välfärd?

Om du kunde vakna upp ur LO-transen så skulle du se att 4 år till med en socialdemokratisk regering skapar mer egoism, en ännu mer infiltrerad och enögd maktapparat samt ett förlamat framtidshopp bland arbetare och arbetslösa i ett allt sjukare samhälle.

2006-06-27 @ 11:45:56
URL: http://maktskifte.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0