Stiftelsen Den Nya Högern

32226-34

FOTO Ingemar E L Göransson

Känsliga läsare bör ej läsa nedanstående då det innehåller text av satiriskt snitt. Var vänlig även notera: Alla likheter med nu levande, döda eller annorstädes befinnande personer, organisationer eller företeelser helt oavsiktliga för vilka författaren inte tager något som helst ansvar för ifall dessa ovan nämnda skulle känna sig träffade på något sätt. Om så är fallet är det rent av inträffade tillfälligheter som inget har med existerande verklighet att göra.

 
Observera att nedanstående s.k. blogg är en ren fantasiprodukt och skulle det finnas minsta likhet med verkligheten enligt ovan gjorda beskrivning så är som sagt av rent tillfällighet. (Eller hur?)

 
Det har i författarens hand fallit följande PM författat av den nya tankesmedjan ”Stiftelsen Den Nya Högern”. Aktstyckets titel är:

 
"Hur skall vi få den late att bli arbetsam.

 
Arbetsamhet är ett hedersbegrepp för konservativa krafter och för den moderna liberalismen. Att likt en arbetande bäver bygga imperier och rikedom är den yttersta av dygder. Detta visar de goda exemplen som de av entreprenörsanda som lyckades fördela om Skandias förmögenhet till de hårt arbetande direktörerna precis som alla kunniga ekonomer vet; pengar skall inte ligga i anonyma bankvalv eller spridas på ett ansvarslöst sätt ner kunniga och driftiga företagsledare som Håkan Petterson visade med sin kreativitet. Se här en verklig kämpande bäver!

 
Tyvärr kan vi inte säga samma sak om den arbetarstam som är bortskämda med stekta sparvar som flyger in i deras vidöppna käftar och likt omättliga fågelungar kräver bara mer och mer och mer i all oändlighet. Dessa har blivit bortskämda av den socialistiska regim som i enpartistaten styr med total uniformistisk makt.

 
”Stiftelsen Den Nya Högern” vill ändra på detta sakernas eländiga tillstånd genom att avbryta detta överdrivna och till arbetsskygghet skapande tillstånd. Detta för att lära de bortskämda ej kämpande arbetarna att bli likt våra bävrar som skapar ny förmögenhet genom kreativ och sann entreprenörsanda. Vi måste på detta sätta krossa den förkvävande enpartistaten.

 
Här är några förslag som skall få denna effekt och vi alla må vandra in i det totala lyckoriket,

 
  1. Gör det ekonomiskt omöjligt att vara medlem i den konkurrenskvävande organisationshydra: låt dem betala själva för arbetslöshetskassan, denna dagdrivarnas livstidförsörjning ta även bort alla skattesubventioner till allt som har med arbetsinkomstens förvärvande så får vi se hur gärna man vill på de stadigt sjunkande inkomsterna vill betala för denna belastning på samhällskroppen.
 
  1. Inför förbjud mot förhinder av lönekonkurrens och återge arbete och arbetskarlen dess frihet. Vill han arbeta gratis så låt honom göra det. Och som omtänksam patron ge honom en skål med närande grönsakssoppa.
 
  1. Förbjud arbetarnas organisationer att befatta sig med politik, Förbjud även ekonomiska transaktioner från arbetskarlar till politiska eller förtäckt politiska organisationer.
 
  1. Återinför den graderade rösträttskalan då det garanterar att de bästa krafterna i samhäller är de som styr det samma.
 
  1. Inga från staten fria bidrag – varje bidrag skall vara en belönad för en för sin patron och till samhälle båtnad gjord insats. Parollen bör vara ingen förtjänar något gratis!
 
  1. Gör dagdriveri till en straffbar handling. Inte för att bestraffa, utan mer för att fostra den arbetskygge till arbete och samhällsnytta. Detta är uttryck för vår kärlek till den arme som inte förstå sitt bästa.
 
Genomföres detta 6-punktsprogram så kommer landet och de dugliga krafterna i sann entreprenörsanda att skapa ett blomstrande samhälle fritt från fördomsfullhet mot de som förstår bättre och entreprenören den driftige och duktige kommer att belönas på ett sätt som den förtjänar. Samtidigt kommer arbetskarlar inse sin plats i samhället vilket är bara nyttigt och kärleksfullt i den sanna kristliga andan som alltid präglat högern i vårt land.”

 
 
 
Till sist………

 
………det verkar som att svenska folket har belönat Centern efter förtjänst för förslaget om ett av fransmännen förkastat förslag till en för ungdomar rättighetsbefriad arbetsmarknad. Måtte Centern stanna kvar på rätt sida om 4 % spärren – Maud Olofsson förtjänar den segern!

............glöm inte att agitera för att Arlanda byter namn till Olof Palme Airport


Besök gärna min hemsida www.kulturochpolitik.se Flera nya uppdateringar har gjorts som förhoppningsvis skall intressera den läsande publiken!


Kommentarer
Postat av: Anders Gardebring

Sitter skygglapparna på ordentligt?

Över 40 procent av statens utgifter går idag till bidrag i olika former.
Över 40 procent av det skattetryck på runt 70 procent som vi har i Sverige idag går till att på ett eller annat sätt bidra till försörjningen för nästan hälften av Sveriges befolkning.
Verkar det vettigt?
Jag har absolut inget emot sociala skyddsnät, fri sjukvård åt alla oavsett ekonomiska förutsättningar eller fri skolgång åt alla. Jag är varm anhängare av dem. Däremot har jag väldigt mycket mot det framtvingade statsberoende bidragssamhälle som Sverige idag är. Öka individens makt! Öka folkets makt! Och minska statens.

2006-05-08 @ 09:29:54
URL: http://gardebring.com/
Postat av: Anonym

Så jätteskojigt! En sann satiriker som står på jättars axlar: Voltaire, Swift, och Johan Ehrenberg

2006-05-10 @ 00:18:26
Postat av: Christina Väihan

Till alla!
Innan ni går vidare i tankegångar, som kanske inte är helt grundade i visdom, rekommenderar jag er att läsa och studera vad 17 vetenskapsmän och kvinnor har att säga i boken: " Vad vet vi -egentligen?"
Förf. W.Arntz, B. Chasse, M. Vicente.

Boken bygger på filmen "What the bleep-do we know."
Filmen och boken sprids som en gräsbrand över jorden. Ni bör känna till den nu, eftersom det stora paradigmskiftet påverkar oss alla.

Hälsningar Christina Väihan

2007-10-27 @ 08:49:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0