Det blåser upp till storm

Det blåser upp till storm

Det är löntagarna som får betala överklassens skattesänkningar. Nu blåser allt fler till strid mot högerregeringens orättvisa politik.

FOTO Lånat från LO:s 100.00-kampanj - fotografen okänd.


Det är inte bara höststormar som närmar sig utan det är också en politisk storm av sällan skådat slag som håller på att blåsa upp.


 

Orsaken är naturligtvis det fullständigt idiotiska, orättvisa och ogenomtänkta förslaget till förändringar av a-kassan som den borgerliga högerregeringen tänker tvinga igenom från den 1 januari.


 A-kassorna är inte beredda, de arbetslösa tvingas i många fall att få acceptera en väsentligt lägre ersättning då ersättningsnivån sänks och en bortre parantes införs. Att det här kommer verka snabbt är ingen tvekan om då ca 60.000 som är i arbetsmarknadsåtgärder kommer att kastas ut i öppen arbetslöshet i stället.


 

Det är ett orättvist förslag eftersom det slår med all kraft mot de som har det sämst. Ett exempel den avgift som skall betalas till a-kassan blir lika stor om du jobbar deltid som heltid. Konsekvensen blir att lågavlönade drabbas extra hårt av högerregeringens svångremspolitik.


 

Arbetsmarknadsminister Littorin blev också svaret skyldig i morgonens debatt i TV4 med LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin då Littorin inte kan lova ett enda nytt jobb utan har bara fromma (?) förhoppningar att arbetsgivarna skall anställa fler med högerns politik. (Läs gärna LO:s kritik mot förslaget här.)


 

Motståndet och protesterna börjar växa. LO:s styrelse kommer att ha ett extra styrelsemöte kring strategin för att bemöta högerns politik redan på fredag. SAC (Syndikalisterna) manar till generalstrejk; tidningarnas ledarsidor har bytt fot och börjar kritisera förslaget; den på Internet snabbt växande namninsamlingen ”Rör inte vår a-kassa” har sedan igår fått in ca 5.000 nya namn vilket innebär att den sedan i söndags har fördubblats och är uppe i nästan 20.000 namn.


 

Det är inte bara höststormar som närmar sig utan Reinfeldts högerregering går till mötes sin första ordentliga kraftmätning med fackföreningsrörelsen. Högerpolitiken kan bara mötas med fackföreningsrörelsens fulla kraft – det är nu det gäller!


SKRIV PÅ NAMNINSAMLNGEN RÖR INTE VÅR A-KASSA

 

Besök gärna min hemsida www.kulturochpolitik.se  och  min fotoblogg  http://ingemarsblogg.webblogg.se/fotoblogg !

  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0