En orättvis budget

En orättvis budget

FOTO Ingemar E L Göransson


Så, då är det dags för högerregeringens första budget. Reinfeldt & Co fullföljer sin politik riktad mot löntagarna med försämringar för arbetslösa, sjuka och pensionärer. Samtidigt som förslagen om förbättringar för Djursholmsproletariatet. Skattesänkning för miljonärer genom att fastighetsskatten och genom att inkomstskatten i faktiska siffror minskar med ökad inkomst.


 

Det är en orättvis budget. De som får betala är de arbetslösa genom att a-kassan blir dyrare och sämre samtidigt som a-kasseavgiften ökar dramatiskt för vanliga löntagare liksom avdragsrätten för fackavgiften och a-kassan. Trafikförsäkringen kommer att privatiseras genom att trafikskadorna tillåts helt att slå igenom. Sjukförsäkringen försämras till de sjukas näpsande.


 

Det är en orättvis budget. Det är en högerbudget, det är en högerregering som lägger fram den och det är inga nya moderater utan det är de gamla vanliga knallblå högerns politik. Angrepp på vanligt folk, löntagarna, sjuka och arbetslösa med de förmögnas och rikas båtnad.


 

Det är en orättvis budget. Det är en ensidig partinlaga från arbetsgivarintressena i Svenskt Näringsliv. Tanken är att ett försvagande av de fackliga organisationerna så de inte klarar hålla emot högerns dröm låglöneträsket till de rikas glädje och ökade rikedom.


 

Det är en orättvis budget som drabbar fel och belönar lika fel grupper. När förmögenhetsskatten och fastighetskatten minskas och tas bort och det gynnar våra Borelius och Stegö Chilòs. Det är en politik som är orättvis och som skapar nya och fördjupade klyftor mellan rika och fattiga.


 I ”Näringsliv/24” beskrivs budgeten med följande ord ”Låginkomsttagare snuvas på tusenlappen. Sänkt inkomstskatt med regeringens jobbavdrag ger några hundralappar extra kvar i plånboken. Mest kvar får höginkomsttagarna”. Journalisten konstaterar att den beramade 1000:- i plånboken så är det de som tjänar mer än 300.000:- per år. 

Det är en orättvis budget som har som enda förslag är att städa och piga hemma hos Djursholmsöverklassen. I sanningen en sann högerpolitik!  Det är en skamlig politik. 
   


Till sist……..


Ettan gick ……………………Borelius
 

Tvåan gick……………………Stegö Chilò
 

Trean går……………………..så småningom


.....................Varför jaga plankare på tunnelbanan och kollektivtrafiken när halva moderaternas riksdagsgrupp ger tusan i TV-avgiften? Moderaterna politikens plankare?


 Besök gärna www.kulturochpolitik.se som har fått några nya uppdateringar. Kolla gärna in min fotoblogg http://ingemarsblogg.webblogg.se/fotoblogg . 

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0