En regering av fifflare och lagbrytare

Girighetens rätta ansikte

FOTO Ingemar E L Göransson


Fredrik Reinfeldt är missnöjd med att Radiotjänst har anmält Borelius, Stegö Chilò och Tobias Billströms långvariga fusk med Tv-avgiften. Reinfeldt menar att det ät fel av radiotjänst att anmäla fuskarna när dom ångrar sig. Därmed närmar sig statsministern farligt nära ministerstyre. Han lägger sig i en myndighets verksamhet, dvs. Radiotjänst.



Hallå,  herregud de tre fuskande musketörerna drabbades av svårartad ånger när de ertappades  med fingrarna i syltburken inte kom de fram och rättade till sitt fuskande tidigare.



Stegö Chilò hade
hela 16 år på sig och Billström hade haft 10 år på sitt att rätta till sitt fel och ångra sig. Dras typ av ånger är inget värd då den handlar om att försökta komma ur en en ohållbara klandervärd situation.



Det verkar för övrigt som att göra misstag och fel ett moderat personlighetsdrag. Likasom att göra rätt för verkar vara det samma. Att skatteplanera, betala ut svarta löner, att inte lämna kontrolluppgifter, skita i avgifter och annat som påverkar den egna oftast välfyllda plånboken i negativ riktning är uppenbarlig djupt stötande för dessa högeranarkister.



Fredrik Reinfeldt är missnöjd med att Radiotjänst ger Borelius, Stegö Chilo och Billström samma behandling som alla andra som ger tusan i att betala sin TV-avgift. Men Reinfeldts missnöje närmar sig ministerstyre då han lägger sig i eller har synpunkter på hur en myndighet sköter sig jobb.



Högerregeringen har på kort tid visat vad den är för en regering. Det är en moderat regering där de tre övriga partierna har reducerats till transport och servicekompani till en samling av av högeranarkister som sätter sig över lagen.


 

Det är allvarligt för vi ser nu hur Reinfeldt försöker styra myndigheter att agera som han vill. Vi ser också hur man nonchalerar enskildas rättigheter när man kör igenom a-kasseförändringar som påverkar enskildas rättigheter utan att ta hänsyn till den normala utredningsvägen och bedömningar som ska göras. A-kassornas samorganisation har protesterat mot detta men regeringen tvingar igenom a-kasseförändringarna utan hänsyn till normal behandling.



Vi har fått en regering vars största parti består av skattefuskare, svarta arbetsgivare, bidragsfuskare (var Billström sjuk när han sjukskrevs sig efter kritiken mot utebliven TV-avgift), skatteplanerare och ministerstyrare. Kort sagt vi har fått en laglös regering som bara ser till sin egen plånbok och skiter i hur vanligt folk har det. Detta likt en sydamerikansk banarepublik för 30-40 år sedan.



Detta blir än tydligare när Sverige för första gången någonsin har ”begåvats” med en finansminister i Anders Borg som betalat svart, anlitat svart arbetskraft och även människor utan arbetstillstånd som arbetskraft, underlåtit att följa skatteregler, lämna kontrolluppgifter, inte betalt Tv-avgift och vad mer som kan dyka upp.



Många känner sig lurade idag. Arbetslösheten skall ökas med 50-60.000 när AMS-åtgärder tas bort, studenter fick inte mer i plånboken, lågavlönade får högre avgifter, arbetslösa och sjuka får det sämre. Löntagarnas organisationer skall försvagas genom att dramatiskt höja a-kassan och ta bort löntagarnas avdragsrätt. Allt detta medan högavlönade, rika, fastighetsägare och företagare får gåvor av staten. Den nya borgerliga regeringen är inget annat än svensk politisk historias största rip-off, en blåsning som svenska folket kommer att dyrt få betala.


 Professor Hans Dalhqvist vid Malmö Högskola skriver idag i Aftonbladet att ” De har ägnat sig åt handlingar som Reinfeldt själv beskrivit som tecken på att vi lever i en ”girighetens kultur”; ”då våra värderingar trasas sönder och de små övertrampen inte möts av tydliga reaktioner öppnar det för den värsta formen av girighet, den rena brottsligheten.” Det är en girighet, som enligt Reinfeldt, hotar ”de värderingar och den moral som bär upp ett fungerande samhälle”.

 

Ställ  citatet i kontrast till Reinfeldts beklaganden och ursäktande av sin fifflande ministerlista som säger det mesta om den dubbelmoral och den unkenhet som präglar moderaterna. Överklassens lagbrott är beröm eller ursäktliga medan underklassens skall beivras.
 

 

Det är Montezumas hämnd mot vanliga arbetande människor där Montezuma har iklätts sig Fredrik Reinfeldts välskräddade kostym. Överklassen förnekar sig aldrig!

 
berry sweet little 16
 


Till sist………

 

………………undertecknad ber att få gratulera Charles Edward Andersson Berry, dvs Chuck Berry som idag fyller 80 år. Utan Berry hade aldrig R&R sett ut som den gör. Berry förde också in novellen som text i sina låtar som på ett oefterhärmligt sätt skildrade det vardagliga livet i USA.  Grattis Chucken!



………………När kommer Lars Leijonborg att efterlysa en moralkommission som skall skärskåda moderaterna? Helt plötsligt har han drabbats att svårartad tystnad, Leijonborg som annars brukar vädra sin indignation över varje sup eller dumhet en socialdemokrat gör sig skyldig till. Tystnaden är den feges godkännade.


 

Kolla in www.kulturochpolitik.se där några större uppdateringar har gjorts; ett drygt 100-tal tips om bra musik; en sida om Rover och lite annat.


 

Titta gärna också på dagens bild på fotobloggen  http://ingemarsblogg.webblogg.se/fotoblogg .


Kommentarer
Postat av: Patrick

Vad Moderaterna är må vara sagt som det står i bloggen, men personligen stör jag mig ännu och bra mycklet mer på "arbetar politiker" som får gå före bostadsköer och inte drar sig för att bre fett på sin egen svål medans de påstår sig se till arbetarens instresse.

Och det är inte så att vår förra regering inte haft sin minst lika stora beskärda del av ritkigt fuskare dom med. Se bara på alla lögner runt tsunami katastrofen, deras utvisning av utlänningar som bryter mot i princip alla solidariska och humanitära regelverk m.m m.m.

Det är en sak att ha en viss impopulär ideologi, men det är bra mycket värre att förråda och ljuga för sina "socialistkamrater" om sin egna.

2006-11-21 @ 07:17:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0