Enpartiregeringen

Uppförsbacke för Reinfeldt eller för oss andra?

FOTO Ingemar E L Göransson


Så det en blev en enpartiregering där stödtrupperna är helt beroende av jätten i moderaterna. Att näringslivslobbyn gläds åt den moderata absolutismen är inget att förvånas över. Med statsministerposten, utrikesposten och finansministern så blir den politiska våta handen ett faktum över den regering som Reinfeldt skall leda i de kommande fyra åren.


 

Den borgerliga, för att inte säga högborgerliga, profilen är än mer understruken när nyliberalen Maud Olofsson får ansvaret för näringspolitiken och hon lovade i TV4-nyheterna att nu skall de gå att bli rik på företagande i Sverige. Samtidigt får löntagarna nöja sig med att betala högre avgifter till a-kassan, trafikförsäkringen, fackmedlemskapet, läkemedel, resor osv.


 

Det är att inse att det som näringslivet hoppas dra in nu kommer löntagarna att få betala och framför allt lågavlönade, arbetslösa och sjuka. Klasspolitiken har fått ett ansikte – en bäver som tillsammans med moderat-Littorin tänker knapra i sig löntagarnas rättigheter och välfärd. Allt bäddar för strid inte för samförstånd


 

Att Carl Bildt gör comeback i regeringen är en överraskning, men faktum är att undertecknad tippade det tidigare i veckan. Varför, jo inget att alliansens partier har varken kunskap eller intresse för utrikespolitik utan Bildt är Reinfeldts enda möjlighet att få någon kunskap eller kompetens på utrikesdepartementet. Att Bildt blir utrikesminister kan bara betyda att Reinfeldt kommer att ägna utrikespolitiken enbart förstrött intresse utan kommer att ägna sig åt sin strategi för att genomföra systemskiftet i Sverige.


 

Det känns unket att kd får de sociala frågorna och familjepolitiken på entreprenad. Det riskerar att föra jämställdheten åratal bakåt till förmån för hemmafrulöner och en förgången tids syn på familjen och relationer. Samma gäller fp och det sorgliga faktum att jan Björklund nu får ansvaret för skolan. Nu kommer att formerna bli det avgörande inte innehållet. Ordning, snörräta rader och tyst i klassen blir f.d. officerens bud till skolan.


 

En moderat enpartiregering med stora risker då var och en av de andra partierna fått sina hjärtefrågor tillfredställda kommer att driva på utgifterna och inte minst när smekmånaden och ifrågasättandet av de vidlyftiga vallöftena kommer. Då kommer det verkliga testet och det kan bli dyrt för svenska folket, tyvärr.

    

Kommentarer
Postat av: Jonas

Så en regering med fyra (4) partier representerade och där femtio procent (50%) av ministrarna är från ett (1) parti är en enpartiregering?

Vad är då en regering med ett (1) parti representerat och hundra procent (100%) av ministrarna från ett (1) parti?

2006-10-13 @ 04:08:23
Postat av: Ingemar E L Göransson

Ja, i praktiken!

2006-10-13 @ 20:30:22
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0