Hur blir det med politiken, Reinfeldt?

Hur blir det med politiken, Reinfeldt?

I dimman dold

FOTO Ingemar E L Göransson


I morgon presenterar Fredrik Reinfeldt sin regering efter att idag blivit vald till Sveriges statsminister. Vad är det för regering vi kommer att få, vad är det för statsminister som ska leda Sverige under den kommande mandatperioden.


 

Faktum är att ingen egentligen vet. Vilken politik ska regeringen driva vad det gäller arbetsmarknaden; Maud Olofsson vill ta bort anställningstryggheten för ungdomar; Reinfeldt själv har kallat striden för att svenska kollektivavtal ska gälla i Sverige för ”en skam”; alltfler och mer högljudda röster hörs från arbetsgivarhåll för att LAS skall förändras vad det gäller turordningsreglerna osv. Vilken politik Reinfeldts regering ska driva vet ingen frågan är om han själv vet ens.


 

Vilken utrikespolitik blir det med NATO-vurmarna i Folkpartiet som kanske t.o.m. får utrikesdepartementet. Hur blir politiken gentemot EU – hur kommer Reinfeldt att förhålla sig till arbetstidsdirektivet och tjänstedirektiven. Ska vi få Sverige förhålla sig till de fattiga länderna när moderaterna vill sänka biståndet medan Folkpartiet vill något annat.


 

Vi vet inte, men i morgon vet vi hur det blev, i vart fall vilka som ministrarna blir.

Besök gärna fotobloggen och hemsidan www.kulturochpolitik.se !


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0