Regeringen ger arrogansen ett nytt ansikte

Inte skiner höstsolen på regeringen, inte 

 

Det är ingen höstsol som lyser över regeringen Reinfeldt. Tvärtom bekymren hopar sig över alla misstag och dumheter de tar sig för. Reinfeldts regering har all chans att bli den mest impopulära ministären i modern tid.


FOTO Ingemar E L Göransson

Fredag eftermiddag på nytt. En vecka till har gått och helgen står för dörren. Fotbollssäsongen har slutat och bandysäsongen har inte kommit igång än. Alltså en helg där inte så mycket är inplanerat av matcher som annars är det normala tillstånden årets flesta helger.


 

Och när det är fredag så brukar jag i varje fall fundera på det som varit och vad som kan komma skall. Vi kan ju konstatera att det var den gångna veckan som Reinfeldtregeringen fick det allt hetare om öronen. Kritikstorman har växt i kraft under veckan i takt med SMHI:s varningar om den storm som just nu viner kring knutarna. Den politiska stormen gentemot den arrogans och maktfullkomlighet som Reinfeltdska ministären visar blir allt kraftigare för varje dag. Hur ska det sluta kan man undra – politisk härdsmälta?


 

Carl Bildts oljeaktier i Volstock Nafta som gör att han får dubbla lojaliteter i förhållandet till Ryssland är inte något som en utrikesminister skall sätta sig i. Bildt däremot visar sedvanlig överklassarrogans och avvisar varje uns av kritik gentemot honom och aktieinnehavet. I dag fredag har dock kritiken nått så långt att han har sålt sina aktier men behållit optioner för 5 millar. Dessa ska han sälja snarast enligt Aftonbladet idag. Men bara att det skall behövas en allt kraftigare kritikstorm, hot om KU-anmälan och kritiska ledarsidor för att Bildt ska inse att hans privatintressen inte gick ihop med att vara utrikesminister visar på den arrogans som den regering han ingår i visar.


 Maud Olofsson har i sin visdom meddelat att nu ska minsann bonusarna till toppcheferna i de statliga företagen tillbaka. ”Vi måste inse att de här bolagen finns på en marknad och vi måste rekrytera bra vd:ar” säger hon till DI. Färdriktningen av politiken är tydlig i varje fall. Mer till dom rika, betalat av de som lite har.  När samma argument används av det privata näringslivet så är det dålig advokatyr för en dålig sak – När näringsminister Olofsson upprepar det blir det enbart arrogant.

 Skolminister Jan Björklund har tydligen fört med sig sin militära kunskap och infört befälsordningen från armén till skolan. Nu ska det bli avstängning och kvarsittning när inte det är ordning i skolan. T.o.m. i gymnasiet som är frivillig ska lärarna kunna döma ut kvarsittning för olydiga elever. Känner inte Björklund till att frihetsberöva någon kräver domstolsbeslut. Men med sin militära bakgrund och sin uppfattning att det råder krigstillstånd i skolans värld så förvånar inget snart. Snart är det dags att visa fingret mot Björklunds klåfingrighet!

 Vilken lysande regering vi har skaffat oss. Svarta löner, svarta arbetsgivare, licensskolk, högeranarkister, dubbla lojaliteter, ministerstyrande statsminister, arrogant agande mot a-kassorna, brytande av normal utrednings och beredningsverksamhet, en arbetsmarknadsminister som vägrar att träffa facken om a-kassan osv. det är en regering som har all chans att bli den mest illa omtyckta i modern historia. 

De första indikationerna
kommer också nu när TEMO:s första väljarsympatiundersökning presenteras och där redan efter en månad är sympatierna omvända gentemot valet. Och vad mer hela 12 % av väljarna ångrar sitt val på valdagen. Ytterligare ett svårslaget rekord.



 Till sist……. 


……………När Linköpings fotbollstjejer (LFC)  vann Svenska Cupen i går kväll så ägnade TV-sporten händelsen ca 10 sekunder medan en obskyr golftävling (herrar) gavs flera minuter. Detta trots att Linköping slog Umeå IK på deras hemma plan med hela 1-3. Var det för att det var tjejernas Svenska Cup??


   ………….Per Nuder (s) förhoppningsfull att bli näste (s)-ordförande tyckte kritiken mot partiledningen var puerilt – Barnsligt och korkat av dig själv  Nuder och ytterligare ett skäl att du inte får min röst på att bli kandidat till partiordförande. 



………….Protestlistorna mot regeringens raserande av a-kassan fortsätter att dra in namn. Idag fredag eftermiddag har 28.500 skrivit på. Gör det du också. Sprid även länken till andra, skicka runt den per e-post och klistra in den i din blogg om du har en sådan. Klicka på länken nedan och anslut dig till protesterna.
 


RÖR INTE VÅR A-KASSA





  …………..Har du hört talas om den nya hundrasen – rondellhund – som har börjat avla av sig i Östergötlands gatu- och vägrondeller. Det började för några månader sedan och har med hastighet av sällan skådat slag spridit sig över hela länet. Till allas glädje utom några byråkrater på Vägverket.

 



cdr 

Veckans hembrända De tio låtarna denna vecka får bli dessa: 

1. Townes Van Zandt Poncho & Lefty
  ( från The Best Of Townes Van Zandt,  Charly CD)

Enligt många USA:s bästa singer/songwriter någonsin. Jag säger inte emot.

2. The Black Angels The First Vietnamese War  (från Passover,  Light In The Attic CD)En ny grupp från Texas. En flammande och mörk protest mot USAs krigföring i Irak

3. Jefferson Airplane The Ballad Of Me &You & Pooneil  (bonusspår från After Bathing At Baxter´s, RCA CD)När rock blir improvisation till mästerskap. Lysande hippierock från 1967.12 minuter som man aldrig glömmer.

4. Grace Slick & The Great Society White Rabbit  (från Collectors Item Columbia CD)Inspelad innan Jefferson Airplane och alltså originalet. Grace Slick tog, med sig mycket till Jefferson Airplane det är tydligt. Oslagbar version av det engelska Uncut kallade världens bästa acid-låt.

5. Stratogeezer Besame Mucho  (från deras demo-cd)
Atlanta surfar. Ett halvamötarband som spelar lysande och övertygande rock i Ventures/Dick Dale traditionen. Följ länken och lyssna.

6. Del Shannon Stranger In Town  (London single)Pop goes paranoia. Del Shannon, denne psykotiske låtskrivare som förföljdes hela livet av sina mörka sidor här i sitt mest paranoida 2-minutersepos.

7. Candi Staton His Hands (från His Hands Honest John CD)Nyinspelad ljuvlig soul med den återupptäckta och tidigare bortglömda kvinnan  med silverrösten från den djupa södern.

8. Bruce Springsteen Bring `Em Home (från We Shall Overcome American Land edition Columbia CD)Flammande protest mot krigsvansinnet i Irak med en nyskriven vers till Pete Seegers protest mot Vietnamkriget.

9. Bruce Springsteen American Land  (från We Shall Overcome American Land edition Columbia CD)
Immigrantens klagan kan man saga om denna nya låt som finns med på den reviderade upplagan av Seeger Sessions. Girigt av Columbia, ja men faktiskt värt pengarna då det är till en tredjedel en ny CD/DVD.

10. The Soul Stirrers Peace In The Valley  (från Good News Proper CD)Sam Cooke innan soul och pop-karriären. Det är så att man kunde ha gått i kyrkan om han hade sjungigt där. 



Trevlig helg och besök även min fotoblogg:
http://ingemarsblogg.webblogg.se/fotoblogg

och hemsidan:

www.kulturochpolitik.se 


OBS! Jag har varit tvungen att göra vissa justeringar i denna blogg då den innehöll felaktig ordbehandling i originaltexten vilket gav en hel del märkliga tecken. Vissa länkar har därför försvunnit. Hoppas om överseende med detta. Texten i sig är den samma även och nu går det även att läsa gjorda kommentater.
 


Kommentarer
Postat av: papi

Jag vet inte viken regering du levt under.
Jag konstaterar bara att gamla lever och dör under vedervärdiga förhållanden. Att psykskjuka rör sig fritt på gator och torg. Att ingen tagit avstånd från det våld som i huvudsak riktats mot kvinnor.
Att vi lever i ett 50-50 samhälle. Där du tycker att det är fel att du ska ta ansvar för din egen a-kassa. Eller att det är fel att sätta jobben i centrum.

2006-10-28 @ 01:15:04
URL: http://yttrandefrihet.webblogg.se
Postat av: Ingemar E L Göransson

Papis kommentar är fjärran från verkligheten. tala om att svartmåla utan att kunna styrka sina ovederhäftiga påståenden.

Våra gamla lever de allra flesta ett ganska bra liv. De som har det värst med den nya regeringen är förtidspensionärena för dom sliter Reinfeldt och hans kompisar en inte oväsentlig del av pensionen för.
Beskrivingen av att som det låter horder av psykiskt sjuka driver omkring på gatorna är en grov överdrift. När tragedierna har hänt så har det berott på att akutvården inte har fungerat p.g.a. de nedskärningar som skedde under krisåren. Det är bar om mer resurser sätts in för att bota och vårda psykiskt sjuka.
Och vem i hela h-e tar inte avstånd från våldet mot kvinnor. Men det kanske vore vårt att fundera på hur det kommer sig att det har ökat med den kommersialisering som skett av media där porr och förnedringstv sprider sitt gift och ruttna människosyn i stort sätt dygnet runt.
Människovärdet har reduserats till en kostnadpost i kalkylen över reklamintäckterna. Fundera på det.

2006-10-28 @ 23:25:04
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se
Postat av: Lennart Regebro

Bara för att bemöta en del av alla dumheter du häver ur dig:

"Men bara att det skall behövas en allt kraftigare kritikstorm, hot om KU-anmälan och kritiska ledarsidor för att Bildt ska inse att hans privatintressen inte gick ihop med att vara utrikesminister visar på den arrogans som den regering han ingår i visar."

1. Att ministrar äger aktier är inga konstigheter eller nyheter. Vad man vanligen gör är att sätter över aktieinnehaven i förvaltning, så ministern i fråga inte har insyn i eller kontroll över vilka aktier han äger medans han är minister. Det var så Bildt tänkte hantera frågan också.

2. Av någon anledning har nu media riktat in sig på just Vostok Nafta, vilket har gjort att Bildt har bestämt sig för att sälja dom aktierna rakt av, för av någon anledning dög nu helt plötsligt inte förvaltningen, trots att den har gjort det i alla tiden för socialdemokratiska ministrar.

3. Hans optioner KAN han inte sälja, eller överlåta. eller ens ge tillbaka. Optionerna är personliga och gäller honom helt oavsett vad han gör eller om han är minister eller inte. I det här fallet skall optionerna lösas in (eller inte lösas in) i December. Bildt tänker lösa in dom (allt annat vore korkat). Hans enda alternativ är att INTE lösa in dom (vilket han skulle förlora massa pengar på). Han kan INTE göra sig av med optionerna.

Säg mig, vad skulle DU ha gjort i Bildts situation? Vad för slags magisk übermoraliskt alternativ till Bildts handlande har du på förslag? Anser du kanske att Carl Bildt 2005 när han fick optionerna skulle ha sagt "nej, jag avgår hellre ur styrelsen än tar emot optionerna, KANSKE vinner borgerligheten nästa val, och om det händer så KANSKE min främste kritiker inom moderaterna ber mig att bli utrikesminister, och då kommer KANSKE dom här optionerna, att under ett par månader, KANSKE utgöra jäv, om det skulle vara så att det uppstår en sitution där jag skulle behöva ta ett beslut som har med Ryssland att göra."

För det är ju faktisk som du säger: "Carl Bildts oljeaktier i Volstock Nafta som gör att han får dubbla lojaliteter i förhållandet till Ryssland är inte något som en utrikesminister skall sätta sig i."

Och det har inte nån utrikesminister gjort heller. Carl Bildt skaffade dom här aktierna LÅNGT innan nån ens hade tanken på att be honom bli utrikesminister, nämligen. Det kanske du inte visste?

Resten av dumheterna i ditt inlägg får faktiskt vara för den här gången.

2006-10-29 @ 01:37:27
Postat av: Ingemar E L Göransson

Dumheter eller dumheter det får stå för bildt stå för själv. Menn faktum kvarstår att han har dubbla lojaliteter som privatpersonen Bildt och utrikesministern Bildt.

Han behöver inte vara utrikesminister och f.ö. jag är knappast ensam om att kritisera Bildt. Flera tunga organisationer, ledarsidor (även borgerliga) och politiker från olika uppfattning.

Ditt försvar påminner mer om dålig advokatyr för en dålig sak än en genomtänkt uppfattning. Egeninbtresset hos Bildt i detta fall är inte möjligt att kombinera med utrikesmintseruppdarget. han skulle aldrig ha tagit det som det ser ut nu. Det skadar både Sverige och svenskt utrikespolitik bara misstanken om att utrikesminister kan hana i en intrssekonflikt av detta slag.

F.ö. ogillar din beskrivning av mitt inlägg som dumheter, lite respekt för andras avsikter kan man kräva även om från den som vill vara advokat för högerpolitiker som har problem med sina lojaliteter.

2006-11-02 @ 13:30:11
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0