Rör inte vår a-kassa - Littorin gör en liten reträtt

Hotet mot arbetsrätten är verkligt

Löntagarna är eniga i sitt motstånd mot Reinfeldts högerregerings försök att haverera a-kassan!
15.500 har redan skrivit på protestlistor!

FOTO Ingemar E L Göransson


I kväll meddelar Aftonbladet att regeringen har gjort en eftergift för den ökade kritiken mot förslagen om a-kassan. Utjämningssystemet, dvs att avgiften mellan respektive a-kassa, blir kvar och att det får inte kosta mer än 300 kr i höljning att vara med i a-kassan .



Men fortfarande håller arbetsmarknadsminister Littorin fast vid att höj, försämra och göra a-kassan obligatorisk. Här har inte högerregeringen backat. Men fortsätter kritiken att växa så blir situationen ohållbar för högern att göra sitt systemskifte på arbetsmarknaden och att försvaga facken och löntagarna.



Kan inte fackföreningsrörelsen göra klart att man behövs att löntagarna behöver en stark fackförening för att klara hävda sina intressen så är det klent med den fackliga styrkan och förmågan att mobilisera när det behövs.

 

Nu verkar som om  Anders Malmgrens initiativ  håller på att växa mycket snabbt. I kväll har över 15.500 namn kommit in på listan som Anders börjat. Det innebär att under dagen ca 3.000 namn kommit in.


 

Det gäller att inte släppa taget nu och släppa a-kassan för att Littorin gjort en liten reträtt. Allt utom en total och full back är oacceptabelt. Skriv på och sprid listan, sprid länken till varenda facklig medlem, varenda fackklubb, varenda facklig avdelning och varenda löntagare. Transportarbetarförbundet har exempelvis lagt en länk från sin hemsida www.transport.se .


 

Rör inte vår a-kassa måste vara det som enar oss just nu. Följ länken nedan:


 

RÖR INTE VÅR A-KASSA!!


 

Besök gärna min fotoblogg och hemsidan !


Kommentarer
Postat av: Bejcon

Men Ingemar - jag trodde att regeringen genom att vinna valet också fått mandat för att genomföra det man innan valet sa att man skulle genomföra!? Är det inte så det går till i en demokrati? Eller har jag helt missat något?

PS. Vill också tillägga att också jag är löntagare...

2006-10-24 @ 16:35:39
URL: http://bejcon.webblogg.se
Postat av: Ingemar E L Göransson

Att Reinfeldt gick till val på en orättvis och ogenomtänkt politik gör den inte bättre. När sedan trots den protsetstorm som kommer nu när folk förstår konsekvensen av samma politik är helt naturligt.

Jag tar mig friheten att kritisera en politik som är så i grunden felaktig och detta trots att alliansen vann valet. Precis som du eller andra borgerliga bloggare höll tyst när Persson satt i Rosenbad på ett mandat från valet 2002. Eller hur?

2006-10-24 @ 23:24:51
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se
Postat av: eva larsson

att moderaterna vann valet beror mycket på att folk var så trötta på göran persson och han ansågs självgod och att dra åt höger. men de visste ionte vad de fick istället bara därför att folk var så trötta på göran p. så tick den sk. alliansen sin chans. en chans till girighet att sko sig på anddra trampa på dem som redan ligger. det är bara falskhet och svartjobb mygel för hela slanten men det är okej om man heter anders borg eller fredrik reinfeldt. skaffa ett svart jobb ni som aldrig haft det för något riktigt jobb lär de arbetslösa inte få! detta måste vara budskapet som borgarna sänder ut. eller jobba för 20 kr per timme annars tar polackerna och bulgarerna våra jobb. hur lång tid ska denna regering få köra allt i botten?

2006-11-07 @ 12:21:38
Postat av: UPPROR NU!!

Moderaterna vill ha en diktatur, det här visar bara hur fel det kan gå om någon som inte har något i politiken att göra får makten. Dom vet att det är kört och försöker göra så stora förändringar som möjligt innan alla får upp ögonen, för kört kommer det bli, den enda minoritet som blir nöjd med deras politik är de rika, visst kan dom försöka stampa på oss, men trycka ner oss, de borde förstå att vi arbetare i sverige inte är så dumma, dom är sååå körda alltså... även om dom får igenom förslaget kommer dom ryka... det här valet borde komma med i en rekordbok som världens största misstag :)

2006-12-09 @ 13:13:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0