Bildts drängtjänst åt Putin

Vem talar Bildt för? Det är en berättigad fråga när nu Sveriges utrikesminister befinner sig i Ryssland. Han är inte där som utrikesminister eller på departementets uppdrag men på utrikesdepartementets bekostnad. Allt enligt media uppgifter idag nu på morgonen. Bildt satt igår och talade demokrati i rysk radio i en timmes lång intervju. Enligt uppgifterna i tidningarna idag kritiserade han i det för alltfler uppenbart riggade valet. Ett val som Bildt själv vägrat kritisera. Enligt Bildts pressekreterare är Bildt i Moskva som deltagare i ett ekonomiskt forum som inte har med hans uppdrag som utrikesminister att göra.


Det innebär att Bildt är i Moskva och naturligtvis blir en fjäder i hatten för Putin och hans maktsträvande samtidigt som han inte är där som Sveriges utrikesminister men utrikesdepartementet, skattebetalarna, betalar notan för Bildts drängtjänst.


Bildt har kallats Sveriges mest korrumperande politiker p.g.a. av sina optionsaffärer med Gazprom och samröre med de ryska oljeoligarkerna. Hans agerande nu bekräftar enbart bilden av en utrikesminister Bildt som utnyttjar sitt uppdrag som minister för egen vinning. Alla vet att han gjort sig en förmögenhet på sitt samröre med ryska rövarkapitalister och svenska skumraskföretag som Lundin Oil. Att han nu så flagrant låter sig bli en dekoration på Putins maktsträvanden är till stor skada för Sverige som nation och Sveriges anseende i världen.


När är det dags att stoppa Bildts utnyttjande av utrikesdepartementet för sina egna syften och hans egen vinning. När vaknar journalistkåren och börjar rota i den smutsiga byk som är Carl Bildts och var finns de politiker som visar till mycket mod att ta den politiska konflikten kring vår utrikespolitik som alltmer liknar en enmansshow.


http://www.kulturochpolitik.se/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0