ICA Mask i

Svenska folkets förtroende för Systembolaget och apoteket har ökat enligt SvT Rapport idag. Uppgifterna kommer från en ny rapport från Svensk Kvalitetsindex. Det måste kännas i skälen på borgerliga politiker som inte vill annat än lägga ner och privatisera både systemets försäljningsmonopol och apotekets service. Svenska folket som uppenbarligen är väsentligt klokare än sina regerande politiker avvisar detta och vill fortsättningsvis ha det internationellt erkända jättesortiment av sprit, vin och öl som är ojämförbart med vad någon annan kan erbjuda.


Ica Maxi har uppenbarligen fått ett nytt namn ICA Mask-i som passar bra in på den giriga hanteringen av gammalt ankommet kött som man uppenbarligen har ägnat sig åt. Det blev ju inte bättre när media i helgen kunde berätta att man hade i sin filantropiska läggning skänkt bort till hemlösa!


Bara tanken att använda ankommet och hälsovådligt kött är så motbjudande. Men att skänka bort det till hemlösa visar på en människosyn som gränsar till en ideologi med tydligt bruna nyanser precis som det bortskänkta ankomna hälsovådliga malna köttet.


Svensk Kvalitetsindex säger att ICA har inte påverkats av det som skett men det beror på att mätningen skedde innan skandalen var ett faktum och hela det (ut)skämda scenoriot var känt. Fallet kan bli stort och det kan bli snabbt säger också SKI i en kommentar enligt SvT och Rapport.


http://www.kulturochpolitik.se/


Kommentarer
Postat av: Kerstin

Jo, vi vet precis hur det bli om man privatiserar apoteket. Somliga mediciner kommer inte att vara tillgängliga i glesbygden, utan dem kommer man att tvingas vänta
flera dagar på.
Där vinstintresset är det överordnade, vilket är fallet i privatägda företag, kommer bara det att finnas att handla som inbringar de största vinsterna.

2007-12-13 @ 00:53:32
URL: http://www.alba.nu/motvallsbloggen/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0