Det vilda gänget

Det vilda gänget


Svart arbetskraft – Fredrik Reinfeldt, Anders Borg

Arbetskraft utan arbetstillstånd – Fredrik Reinfeldt

Underbetald barnflicka – Fredrik Reinfeldt

Privat utnyttjande av regeringsflyget – Anders Borg

Slöseri med offentliga medel – Mikael Odenberg, Gunilla Carlsson

Jäv  – Carl Bildt

Nonchalans gentemot normal utredningstradition och remissförfarande – Sven Otto Littorin

Obetalda licensavgifter/fällda för det samma – Cecilia Stegö Chilo, Maria Borelius, Tobias Billström

Skattebrott – Maria Borelius

Jäv – Mats Odell

Mörkläggning olaga dataintrång – Lars Leijonborg

  

Så här ser den hittillsvarande meritlistan ut från den sittande regeringen - Det vilda gänget. Det är häpnadsväckande att de sitter kvar med tanke på vad de har lyckats med. Regeringen liknar mer en avdelning av Kriminellas Revansch i Samhället (KRIS) än ett lands politiska ledning.


 

Jag lovar att följa upp meritförteckningen och uppdatera den allteftersom det behövs. Har ingen som helst hopp om annat än den kommer att förlängas successivt allt eftersom tiden går.


 

Det som man märker är dock att de borgerliga drakarna som Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet är ”sin” regering trogen och skriver ringa om ovan utförda gärningar och lik i lasten. Den enda tidning på den borgerliga sidan som faktiskt har i vart fall berört delar av ovanstående är Expressen. Vore sedan Aftonbladet lika otrogen som den var mot regeringens Perssons misstag eller klantigheter skulle mycket vara vunnit. Journalisternas ansvar att granska makten har verkar tagit semester sedan valdagen. Numera verkar principen vara ”anything goes”!


 

Till sist.....

Lite musik inför lördagspartyt?!

Äntligen helg och dags för ett musiktips – vad sägs om att förgylla helgen med lite engelsk pubrock. Vad var då pubrock. Jo en reaktion på den alltmer komplicerade och arenaberoende rock som Yes, Queen, David Bowie och Rolling Stones. Tillbaka var slagordet och spelplatsen var främst Londons pubar där trådsmala unga musiker började spel enkel och energirik rock med ofta rötter i engelsk och amerikansk R&B. Här är några av dessa ofta synnerligen charmiga och roliga band.


 

Legend

Det bortglömda geniet Mickey Jupps första band som gjorde tre plattor med sitt band Legend. Till skillnad från många andra band skrev Jupp alla låtar själv och därför framstår idag som det stora originalet. Plattorna är ruggigt svåra att hitta.

Tips: Red Boot Album (Vertigo 1971/CD Repertoire 1990)



 

Ducks Deluxe

På något sätt originalet. Sean Tyla detta engelskt 70-tals infant terrible spelade in två plattor på RCA i början på 70-talet. Totalfloppar båda men idag fortfarande uppskattade bland de som gillar jordnära rock. Finns återutgivna på CD.

Tips: Ducks Deluxe/Taxi To The Terminal Zone (RCA 1971/BGO 2005)

 

Brinsley Schwarz

Ett band som innehöll bland annat Nick Lowe som skrev mycket av bandits låtar. Pop blandat med jordnära rock men mer åt 60-talspopens charm än R&B-influens.

Tips: Surrender To The Rhythm – The Best Of Brinsley Schwarz (Replay 200)


Eddie & The Hot Rods

Den missade länken mellan punken och pubrocken. Har energin och attityden hos punken men musikrötterna är samma som exempelvis Ducks Deluxe.

Tips: Teenage Depression (Island  1976/Captain Oi 2000)
Life On The Line (Island 1977/Captain Oi 2000)




The Count Bishops (senare The Bishops)

Innehöll ett par synnerligen färgstarka muskier i Zenon de Fluer och Johnny Guitar. Efter Zenon död 1978 så blev bandet aldrig sig likt riktigt. Det mesta var covers av R&B-standards med hög energi.

Tips: The Count Bishops Chiswick 1977/2005)
Speedball + 11 (Chiswick 1975/1995)



Dr. Feelgood

Sångaren/munspelaren Lee Brilleuax var centralpunkten I detta band från Convey Island. Bandet turnerade runt världen med sin jordnära energirika R & R. I den ursprungliga gruppen fanns även vildhjärnan Wilko Johnson. De hade flera hits och började sina dagar på Stiff-etiketten. Dr. Feelgood  finns fortfarande men är idag en skugga av vad de var med Brilleuax och Johnson. När Brillieuax dog i cancer 1994 var det slutet för Dr. Feelgood som pubrocken kände dem. Deras tidiga plattor finns återutgivna på CD.

Tips: Down By The Jetty (UA 1974/EMI 2006)
Stupidity UA 1975/Grand 2004)
 





Kursaal Flyers

Lite av mitt favoritband där humorn var lite av gruppens adelsmärke. De gjorde också den helt lysande live-plattan Five Live Kursaals. (se där en liten flirt med Five Live Yardbirds mer än 10 år tidigare.)

Tips: Five Live Kursaal (CBS 1976/2002) 



Graham Parker & The Rumour

Egensinnig låtskrivare som kompades av Englands bästa kompband. Alla plattorna på Vertigo är utmärkta men den här samlingsplattan är en perfekt introduktion. Parker flyttade sedan till USA och spelar och gör plattor fortfarande som är fortsatt kvalitet.

Tips: Vertigo (Vertigo 1996) 



Trevlig helg!

 

Glöm inte

www.kulturochpolitik.se

och fotobloggen.

  

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Visst är denna meritlista förvånande, med tanke på den höga moral man visade före valet, och med tanke på att alliansen påstod att sossarnas låga moral berodde på långt maktinnehav (ja det där om att makt korrumperar).
'Man undrar vad de borgerliga regeringens maktfullkomlighet och hel- eller halvkriminella betéenden och låga moral beror på? Födels och ohejdad vana kanske? Långt maktinnehav kan den ju alla fall inte skylla på.

2007-02-03 @ 01:47:40
URL: http://!http://www.alba.nu/motvallsbloggen/
Postat av: Ingemar E L Göransson

God morgon du Kerstin!
Vi får hålla ett öga på det vilda gänget för media lär inte göra det!

2007-02-03 @ 09:41:51
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se
Postat av: Kerstin

Fast de skriver ju trots allt även om den borgerliga regeringens synder och omoral, det hade jag faktiskt inte väntat mig.
Hade dock varit bättre om de hade synat den presumtiva borgerliga regeringen före valet, så att vi hade vetat vad vi röstade på.

2007-02-03 @ 16:33:42
URL: http://!http://www.alba.nu/motvallsbloggen/
Postat av: Ingemar E L Göransson

Precis men eftersom valet, delvis tack vare den bild media gav, en folkomröstning om Perssons person inte om regeringens politik.
Det skulle vara intressant att se en ordentlig genomlysande analys av medias roll som avgörande kraft för att vi fick en totalt inkompetent högereregering istället för den (s)-regering som kunde regera även om den hade sina brister på många sätt.

2007-02-04 @ 01:01:34
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se
Postat av: Kerstin

Men otack är världens lön. Nu kommer ett antal jorunalister att kastas ut i kylan, både från SR och inom övrig massmedia. Undrar om de räknade med en sådan lön för sitt bävrande för en borgerlig regering?

Å andra sidan kanske de ivrigaste bävrarna får vara kvar förstås.

2007-02-04 @ 20:09:45
URL: http://!http://www.alba.nu/motvallsbloggen/
Postat av: Jan Björkman

Hej!

Jag såg att du hade med Kursaal Flyers på listan över favoritmusik. Då kanske det kan vara intressant att veta att de diskuterar attåterförenas för några spelningar igen. Jag försöker övertala dem att komma över till Sverige för ett framträdande.

Om de lyckas komma överens så består bandet av alla originalmedlemmar utom Will Birch (som inte vill ta fram sina trummor en sista gång). Han kommer i så fall att ersättas av Bob Coulter (som spelade ihop med Mickey Jupp)

Håll tummarna!

2007-12-13 @ 16:59:18
Postat av: Ingemar E L Göransson

Janne, kul nyheter. Håll mig gärna underrättad om det blir av för då msåte jag se dem om de kommer till Sverige!

2007-12-16 @ 10:45:19
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se
Postat av: Jan Björkman

Jo, jag hoppas att det glada Kursaal-gänget lyckas med sin återförening. Skicka mig en lämplig e-mailadress så ska jag sätta upp dig på mail-listan.

Jag har kontakter med dem i stort sett varje vecka, så jag kan nog lämna besked så snart vi varthän det barkar.

2008-01-02 @ 23:39:50
Postat av: Lasse Kärrbäck

Hej Ingemar



Läser väl din blogg för sällan gissar jag.

Hursomhelst, Steve Gibbons spelar fortfarande och gjorde så på Restaurang Akkurat i Stockholm, igår faktiskt 21/9-08.

Legends skivor finns numera återutgivna. re-mastrade med extra spår. Jupps kommer dom också, även om det dröjer lite till.

2008-09-22 @ 19:17:16
URL: http://www.mickeyjupp.co.uk
Postat av: Ingemar E. L. Göransson

Hej Lasse!

Kul att höra av dig! Ja jag vet att Mickeys/Legends plattor börjar komma ut nytt. Gäller det även Bell-plattan?

2008-09-24 @ 12:52:47
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0