Folkpartiet allt tydligare främlingsfientliga

Folkpartiet allt tydligare främlingsfientliga

FOTO Ingemar E L Göransson


Det storsvenska har fått en ny röst i de två folkpartistiska malmö-politikerna Ewa Bertz och Allan Widman vill förbjuda alla språk att användas i Malmös skolor än det enda rätta; svenskan.


 

Man kan ju undra vilken svenska som gäller; malmö-skånskan, den lite förnämare från de mer välsituerade förorterna eller kanske t.o.m. Rinkebysvenska (eller Rosengårdssvenskan). En försynt fråga är hur går det med östgötskan, småländskan, jämtemål eller dala mål eller än värre kalixsvenskan.


 

De folkpartiska politikerna visar bara på att (fp) har under befälhavaren Leijonborg utvecklats till ett semi-rasistiskt storsvenskt högerparti där det icke-svenska enligt (fp)-terminologin är förgripligt och med det också människorna. Apartheidtankegångarna som skiljer de äkta svenskarna från övriga har uppenbarligen helt tagit över i (fp).


 

Språktester, förbjudna språk, snörräta led, bestraffningar, hårdare straff och elitistisk skolpolitik, är några av ingredienserna som förvandlar ett socialliberalt humanistiskt borgerligt parti till ett främlingsfientligt högerparti.

 

Vet hut - sju sorters hut!

 


Till sist………

  

………..besök http://tsutpen.blogspot.com en matig engelsk kulturblogg.

 


Glöm inte

www.kulturochpolitik.se

http://ingemarsblogg.webblogg.se/fotoblogg


Kommentarer
Postat av: Ulrika

Det totalitära Förbuds Partiet gör att vi alla känner oro inför framtiden. Mina kurdiska vänner som vet hur det är att inte få tala sitt eget språk i sitt land undrar om de måste fly igen...

2007-01-03 @ 23:52:51
URL: http://ulrikafalk.wordpress.com
Postat av: Ingemar E L Göransson

Vi behöver inga Sverigedemokarter det räcker med folkpartiet, tyvärr

2007-01-04 @ 21:01:10
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0