LA söndag Veterans Day

image384


Nyheterna i söndagens USA är mycket om Veterans Day och de demonstrationer som planeras från Veterans Against The War. Protesterna mot kriget i Irak växer med att allt fler kommer hem i liksäckar. Efterdiskussionen om demokraternas stora batalj i går berörde även kriget som blir allt mer impopulärt här i USA. Alla menar att amerikansk politik måste bort från att väja presidenter som Bush som delade landet i två halvor. De politiska kommentatorena och bedömarna menade att de två senaste stora sociala reformbesluten, var av 1965 år Medicare reformen är den senaste, skedde efter att breda majoriteter skapades i presidentvalet genom övertygande majoritet för den tillträdande presidenten. Än mer nu eftersom den nye presidenten är piskad att ta USA ur den mardröm som Irak har blivet.


Veterans Day "firades" exempelvis i Santa Monica här i Los Angeles med en värdig manifestation där ett kors för varje förlorad soldat i Irak hade rests på stranden. Samlingen av kors på stranden var en påminnelse om alla de liv som har gått förlorat i Bush krigsäventyr i arabvärlden. En annan protest var en liten demonstration på kanske ett hundratal som krävde vad man kallade sanningen om 9 11. Demonstranterna var helt övertygande om att Bush-administrationen hade själv i finger med i angreppet på WTC i New York.


Låt vara att konspirationteoretikerna är helt ute och cyklar som sådana brukar vara. Men att de inte möts av protester mot sina tokigheter från de söndagsfirande amerikanerna på Santa Monica Pier visar att ingen bryr sig eller tar Bush på allvar och att kritiken mot kriget har nått så långt att inte ens tokigheter som dessa konspirationer motsägs längre av den vanlige amerikanen. Slutligen, veteranernas kritik har långt större trovärdighet här i USA än vad presidenten har just nu. Bush håller på att bli en ny Nixon - en president som bara kan sitta av sitt sista år.


Foto Ingemar E L Göransson

http://www.kulturochpolitik/.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0