Kan Reinfeldt inte hitta en enda hederlig moderat ?

Finns det ingen otadlig moderat? Ingen moderat som inte har ett straffregister? Ingen moderat som inte måste lista upp sina brottsliga tillkortakommanden istället för sina meriter när de blir ministrar.


Den senaste i raden av dessa är Ewa Björling som har som meriter svart arbetskraft, fortkörningar,  miljöbrott och svartbyggen. Likaså en konflikt med byggfirman om 1,5 miljoner. Byggaren gav upp till sist och accepterade 150.000 istället för det 10-dubbla som han påstod hade rätt till. Låt vara som det vill med det. En sak är klart och det är att Ewa Björling inte hade byggnadslov för till- och ombyggnaden vilket den moderate (!) byggnadsnämndsordförande är synnerligen tydlig på i dagens radionyheter.  

Hela sörjan ligger helt i linje med tidigare moderatministrar som har licensskolkande, skattefusk, anlitat svartjobbare, köpta akademiska examen, jäv osv. En allt annat än vacker bild av det moderata förhållningssättet till lag och ordning. Istället framträder en moral där lagen gäller för andra inte för sitt eget frälse, sina parti- och klasskompisar, som enligt samma moraluppfattning är helt okay och inget klandervärt.


Jag har tidigare inbillat mig att Fredrik Reinfeldt har bara varit arrogant och samma arrogans har gjort att han inte förstått eller enbart ett klantigt och oskickligt agerande när ministrar som Borelius och Stegö Chiló utsågs. Men nu är det uppenbart att det inte är så utan det är uttryck för en medveten politik och ett förhållningssätt till politiken och samhället. Att få det högsta förtroende en medborgare kan få, att få ingå i den demokratiska valda regeringen, har under Reinfeldt devalverats till en personlig möjlighet.


Bildt, Stegö Chilo, Borelius, Borg, Billström och nu också Björling är sex statsråd som alla har gjorts sig skyldiga till olika juridiska förbrytelser eller tveksamheter. De anser sina handlingar själva som att vara lindriga eller ursäktliga men de är rättsligt tveksamma eller direkt straffbara. Men än mer, är det inte värt att fundera på om det är en sådan regering som svenska folket har gjort sig förtjänt av. Men det är en samling av personligheter som är typiska för det parti som kallar sig moderaterna men är inget annat än den gamla vanliga högern. En högerman är alltid högerman och deras moral är inget annat än egennyttan.


http://www.kulturochpolitik.se/


Kommentarer
Postat av: Kerstin

Med tanke på alliansens, och dess medias, upprördhet över minsta socialdemokratisk förséelse före valet, och inte minst Reinfeldts skenheliga indignation över motståndarnas maktfullkomlighet, så är de verkligen mer än ynkliga dessa moderater, för att uttrycka det
milt.

2007-09-15 @ 02:36:26
URL: http://www.alba.nu/motvallsbloggen/
Postat av: Ingemar E L Göransson

Skillnaden är att de dumheter som socialdemokrater togs sig för med var aldrig i lagens mening olagliga möjligen moraliskt klandervärda. det som hela härket av moderater har gjort är ur lagens mening olagliga eller på gränsen till oglaliga. men har man uppfattningen att lagstiftningen är för andra, läs pöbeln, så blir det följriktigt att agera som Borelius, Chilo och nu Björling. Överklassens arrogans är sig lik!

2007-09-15 @ 13:10:18
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0