En sorglig fars

Så då var det halvtid för regeringen (m). Kritiken och analysen rinner fram som en yster vårbäck men det är ingen vårglädje för Reinfeldt som väller fram precis.

 

Kritiken mot bristen på ledarskap mot Reinfeldt som mest gömmer sig bakom sina ministrar istället för att ta ansvar för regeringens politik. De katastrofala politiska beslut som den ena efter det andra kan mätas i impopularitet kan göras hur lång som helst.

 

A-kassan var först ut med resultatet att fortfarande blöder a-kassan med 10.000 medlemmar per månad. Sjukförsäkringssystemet där sjuka istället för trygghet tvingas ut i arbetslöshet om arbetsgivaren inte vill ha den sjukskrivne kvar på lönelistan även om han eller hon kommer tillbaka. Försämringarna av a-kassan där den blivit både sämre och dyrare. Hela klåfingrigheten att börja meka i generella system som gett relativt god trygghet vid arbetslöshet eller sjukdom. Allt för att förändra lönebildningen till förmån för en låglönearbetsmarknad som regulator.

 

Regeringen har en kulturminister som mest ägnar sig åt att gynna Bonnierskoncernens intressen istället för att ägna sig åt kulturpolitik. Den har hon gömt i ett gäng anonyma utredningar.

 

Nu senaste också kvarnstenen FRA som framstår som en beställning från Vita Huset. Försvarsministern Tolgfors liknar ett rundningsmärke mer än en ansvarig minister. Politiken utformas istället av kretsar som verkar ha KGB och Stasi som förebilder än ideal som demokrati och yttrandefrihet. Eftergivenheten gentemot Ryssland är också slående och kan bara kopplas till Bildts indirekta ekonomiska beroende av ryska gas- och oljeintressen.


Sedan ska vi inte heller glömma cirkusen med ministrar som avgick innan de han stämpla in på Rosenbad. Deras ekonomiska förehavande och fusk med skatter och avgifter lär påminnas om ju närmare vi kommer valdagen.

 

Vi kommer ihåg Bildts kaxiga påståenden om regeringen 1991 som den mest kompetenta i historien. Nu har Reinfeldt varit klädsamt tyst i detta stycke vilket säkert varit klokt för likt Bildt skulle han säkert fått äta upp de orden om han fällt likartade.

 

Regeringen Reinfeldt framstår som en hobbycirkel i politik, inte som en kompetent och politiskt slundig regering. Men nu sitter Reinfeldt med det han har och räntan stiger; de arbetslösa och långtidssjuka börjar köa på socialen; matpriserna ökar i takt med räntan och bensinpriset. Kort sagt som vanligt när moderaterna och högern regerar så går det käpprätt åt helvete! Regeringen Reinfeldts två år vid makten liknar tyvärr mer en fars än ansvarigt utövande av regeringsmakten.

 

Precis som vanligt alltså!

 

www.kulturochpolitik.se

Dagens Foto (min återupplivade fotoblogg)

www.ordochpolitik.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0