Skotta igen Reinfeldts grop!

image402


För en dryg vecka sedan gladde sig borgerligheten och inte minst SvD ledarsida åt det vad man kallade trendbrottet. Det hette att nu fick regeringen Reinfeldt utdelning för sin politik när folk den 25 januari helt plötsligt, fortfarande enligt SvD, hade mer pengar i plånboken. Det var den 10 februari.


Nu är det den 17 februari - en evighet kan tyckas i politiken - och ordningen är återställd, dvs. gapet mellan Reinfeldts regerings opinionssiffror och oppositionens dito är nästan 20 %. En otroligt hög siffra och det är också den högsta sedan valet. Det är kanske också den sämsta siffra som en sittande regeringen någonsin haft i svensk politisk historia.


Det finns flera saker att observera i undersökning från SIFO. Socialdemokraterna har gått framåt sedan förra och det när partiet har blivit tydligare på vad man vill göra och på sin politik. Bytet av ekonomisk talesman till Östros har också skett under perioden. Opinionen har belönat detta och det helt tvärtemot vad de borgerliga olyckskorparna hävdat skulle ske. (Har väldigt svårt att förstå borgerliga politikers krokodiltårar över Pär Nuder.) Alltså (s) politik gillas av medborgarna.


Sedan är det värt att notera att (s) har ett guldläge när stödet är större än hela regeringens tillsammans och partiet behöver bara ett av de övriga oppositionspartierna för att ha ett regeringsunderlag om opinionsläget vore lika med valresultat.


Av de borgerliga partierna är det värt att notera att gaphalsen Olofsson tappar, folkpartiet trots partiledarbyte och den även bland många socialdemokratiska väljare populär skolpolitik tappar och Kd fortsätter sin trend att närma sig kylan utanför riksdagen. (Det är värt att notera att SvD är den enda botrgerliga draken som har komenterat SIFO-undersökningen idag.)


Man kan lite rått säga att Reinfeldts glädjeyra i början av vecka sket sig redan i portgången. Och som Sören Holmberg säger i dagens Aftonblad så är regeringen nere i gropen fortfarande. Det gäller bara att skotta igen så gropen också blir borgerlighetens politiska grav.


image403

För någon vecka sedan landade i min brevlåda ett paket från Australien; en box med 18 cd-repliker på olika Elvis singlar från 1950-talet och framåt. Utsökta repliker, fantastiskt tryck och en informativ broschyr plus en lysande ljudkvalitet på dessa gamla replikerade 45-or. Boxen lär väl inte komma till Sverige utan vad jag förstår finns den endast i Australien, i vart fall än så länge. Nostalgivärde- 10 poäng!



image404

Kan man använda telefonen för något så när seriöst fotograferande. Ja utan tvivel. Bildkvaliteten är utmärkt för i vart fall för snapshots. I fredags promenerade undertecknad från söder efter ett möte till Centralstationen och passade på att plåta lite i den mycket kalla och bitande blåsiga Stockholmseftermiddagen. Fotografierna har sedan behandlas i Photoshop för att justera tendensen till blåstick i det Stockholmska ljuset. Telefonen jag använde var en Sony Ericsson W 660.

image405


Till sist.......

Efter Carola Häggkvist fiasko igår så undrar hon om folk börjar tröttna på henne. Redan? Det har jag varit i 25 år.


FOTO Ingemar E L Göransson

http://www.kulturochpolitik.se/


Kommentarer
Postat av: Perrault

Håller med dig i allt....carola vem är det????

2008-02-17 @ 16:09:40
Postat av: Ingemar E L Göransson

En uppblåst nolla som tror att hon är livets medelpunkt och Guds utsände!

2008-02-17 @ 21:10:52
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0