Mutkolven Carl Bildt

Filmaren Maj Wechselman ifrågasätter i dagens Aftonblad om Carl Bildt är lämplig som utrikesminister. Skälet till hennes ifrågasättande är flera. Bildts högst tveksamma s.k. bevisning för ryska ubåtskränkningar som lika gärna kan vara inspelningar av svenska eller andra ytlägesfartyg. Likaså Bildts miljonoptioner i Vostok Naftas styrelse som nu bygger gasledningen till Tyskland.


Det finns även andra skäl att ifrågasätta Carl Bildt som utrikesminister. Hans engagemang i Lundin Oil och hans vilja att umgås med diktatorer om det gynnar hans egen förmögenhet. Lundin Oil, Vostoc Nafta är exempel på detta. Likaså hans agerande eller brist på agerande när han befann sig i Ryssland under valet i privata affärer på utrikesdepartementets bekostnad. Han har som utrikesminister haft att behandla gasledningen som nästan ligger uppe på land öster om Gotland. En gasledning som byggs av ett ryskt företag med mycket nära relationer med den ryska statsledningen, dvs. Putin själv. En gasledning som Putin och ryska statsledning har kallat ett militärt ryskt intresse.


Ett annat skäl till att Bildt framstår som den mest korrumperade svenske politiker i modern tid är även de uppgifter som har cirkulerat om att han har varit mellanhand i markaffärer mellan Lundin Oil och den ryska statsledningen i Kreml. Uppgifterna ska understrykas är rykten som inte har bevisats men de har funnits i politiska kretsar i riksdagen under en längre tid. Bara misstanken tillsammans med allt annat tveksamt kring Bildt är tillräckligt för att ifrågasätta om konspirationsteoretikern Bildt, lögnhalsen Bildt, rövarkapitalisten Bildt och diktatorsvännen Bildt är verkligen lämplig som svensk utrikesminister.


Maj Wechselmans debattartikel idag kanske äntligen kan lyfta på locket till den illaluktade soppa som historien om Bildt är.


http://www.kulturochpolitik.se/


Kommentarer
Postat av: Emil

Total okunskap likt alla andra blinda sossar.
CB har högre betyg
i SIFO än någon socialdemokrat någonsin haft. DVS han har folkets förtroende.
Lundin Oil finns inte längre,Det borde åtminstone ingå i faktainsamlingen, att konstatera om det finns, som man kritiserar, innan man kritiserar något som inte finns.

2008-01-05 @ 14:41:24
Postat av: Ingemar E L Göransson

Bildt var nära inblandad i Lundin Oil. Eller menar du att Lundin Oil aldrig har funnits? Att Lundin Oil inte finns längre verkar märkligt eftersom de har en egen hemsida där deras verksamhet i ett stort antal länder beskrivs. bl.a. i Ryssland där man har flera oljefält? Hur står det till med faktainsamlandet Emil?

2008-01-05 @ 15:33:17
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se
Postat av: Ingemar E L Göransson

Att Emil är så förlåtande gentemot Bildt må vara ett vackert drag men det har inget med fakta att göra för de blundar Emil för.
Att Bildt har högre betyg än övriga i hans reinfeldts regering säger inte mycket. att Bildt ska ha högre fötroendesiffror än någon (s)-politiker någonsin skall ha haft betvivlar jag. hur som helst Bildt kan vara olämplig som utrikesminister för det. Hans sammanblanding av egna intressen med statens, hans optioner, hans beroende ställning gnetemot oljeintressen i Ryssland och hans lögner och fabler kring de påstådda ubåtskränkningarna gör honom synnerligen olämplig som utrikesminister i mina ögon.

2008-01-05 @ 15:37:58
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se
Postat av: Emil

"Talisman Energy Inc., through a Swedish subsidiary, completed its acquisition in August 2001 of Lundin Oil AB, a Swedish international oil and gass company with shares listedon the Stockholm stock exchange and Global Depositary Shares listed on NASDAQ. The transaction was worth $530 million. The acquisition was a highly complex, international transaction, involving a public tender offer for all of the shares and warrants of Lundin Oil) "

2008-01-05 @ 15:57:07
Postat av: Den Vise

Vi har valt våra politiker och vi har de politiker vi förtjänar......
Även om de är spioner?

2008-01-05 @ 16:36:41
Postat av: alvar

Varför är det viktigt att Lundin Oil inte finns mer, gör det att Carl Bildts kopplingar till bolaget inte funnits?

2008-01-05 @ 18:59:58
Postat av: Matte

Använder du bensin i din bil, eller åker du buss? Har gasspis? Du är en rasist som bara tycker att olja ska komma från vita, Europeiska länder.

2008-01-06 @ 18:25:34
Postat av: Matte

Stödjer du regimen i Saudi Arabien som halshugger människor och stympar brottslingar? Tankar du din bil och stödjer du den regimen?

2008-01-06 @ 18:33:59
Postat av: Ingemar E L Göransson

Matte måste ha helt missuppfatat vad jag skrivit. det handlar inte om var oljan kommer ifrån utan om Carl Bildts kopplingar till olika affärsintressen och utrikespolitiska intressen som Ryssland har genom gasledningen som ny byggs.
Jag betackar mig för att bli kallad rasist av någon som inte ens tydligen har läst vad jag skrivet. Eller blir man rasist enligt Matte när man ifrågasätter Carl Bildt?

2008-01-06 @ 22:35:25
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0