A-kassefiaskot

A-kassans avgift sänks med 50 kr per månad (inte för alla ex Hotell & Restaurangfacket får ingen sänkning) för att stimulera återinträde i a-kassan enligt finansminister Borg. Tala om fiasko och ett indirekt erkännande att regeringens politik har varit ett totalt misslyckande. Det enda de har lyckats genom tricksandet med A-kassan har varit att 500 000 har lämnat a-kassan för att den har blivit för dyr för deras inkomster, för dålig och för den tappat sin solidariska finansiering. Nu riktar t.o.m. de mest trogna borgerliga skribenterna hård kritik mot Borg och regeringen.

 

Då ska man också ha i minnet att a-kassan var fullt ut självfinansierad innan högerregeringen satte tänderna i den för att sänka de redan välförseddas skatter med miljarder och åter miljarder i en karusell vi sett dess liknelse någonsin i svensk politik.

 

Ett misslyckande och ett fiasko är en korrekt beskrivning på det som skett. Om det inte vore så allvarligt skulle man vilja skratta åt eländet. Problemet är att det innebär att 10.000-tals människor kommer att stå utan försörjning när konjunkturen nu vänder neråt. Arbetslösa utan a-kassan blir tvungna att vända sig till socialen i sin kommun och där kommer utgifterna att rusa i höjden på ett sätt som vi inte heller sett liknelsen till.

 

Det är idag många kommunpolitiker som förbannar högerregeringens politik. En politik som kommer att ställa till stora problem i många redan fattiga kommuner detta oavsett om de har en borgerlig eller vänstermajoritet. Det är bara att beklaga kommunpolitikerna, de arbetslösa och de 500 000 som saknar a-kassa. Till Reinfeldt, Borg och Littorin är det bara att säga – vad vad det vi sa vi december 2006!

 

 

www.kulturochpolitik.se

Dagens Foto

www.ordochkultur.se

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0