Östgöta Correspondenten är missnöjd (alltid)

Östgöta Correspondenten är en bekymrad tidning. Var och varannan dag har man ledare där man utgjuter sitt missnöje med den sittande högerregeringen. Enligt Correns skrivkulier så är regeringen flat, den är feg, den är usel på att kommunicera och den är allmänt risig i sitt arbete att driva Sverige ut i marknadsekonomins yttersta träskmarker.

 

Till för några år sedan var Corren en rätt ordinär lokal högertidningen. Inget upphetsande eller utstickande. Tidningen som de allra flesta i mellersta och västra Östergötland har på sitt frukostbord var helt enkelt en ganska normal lokal eller regional högerdrake.

 

När sedan tidningen rekryterade en ny chefredaktör i Ola Sigvardsson som kom från allas högerdrakars fader Dagens Nyheter så blev steget lite mer åt DN-stuket till. Sedan något år så är Corren såld till Norrköpings Tidningar, en morgontidning som påminner om högerns publicistiska Attila.

 

Så nu får man varje morgon läsa ledare som beskriver regeringen likt ovan. Flat, feg, kommunikationsusel och allmänt risig, nästan socialdemokratisk.

 

Denna tidning är det enda alternativet i länet, i vart fall i praktiken, för Folkbladet (s) i Norrköping når inte ens 10 000 i upplaga och liknar mest ett lokalblad för sagda stad. Det skull sitta fint med ett politiskt alternativ till Correns och dagliga NTs litanior. Men man får trösta sig med att det kunde vara värre – regeringen kunde föra den politik som Correns ledarsida vill se och det vore t.o.m. värre än vad den gör.

 

PS Torbjörn Gustavsson är dock läsvärd och fortsätter att argumentera för en annan politik utifrån sitt perspektiv likt en katt bland högerhermelinerna.

 

www.kulturochpolitik.se

Dagens Foto

www.ordochkultur.se  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0