Kristallnatten - en fasans natt som aldrig får glömmas

I natt för 76 år sedan angrepp de nazistiska gorillorna i Tyskland den judiska befolkning och de judiska instutionerna, synagogerna och affärerna. Med klubbor, stenar och vapen i hand krossades alla eventuella tankar om att nazismen inte var farlig för den övriga världen. Kristallnatten var också inledningen på den människoslakt som skulle ta mer än 5 miljoner judar liv och slå sönder en stark levande kultur i Europa.

De mentala neandertalarna utklädda i uniform släpptes loss av Hitler och hans hantlangare med full kraft. Tyvärr samtidigt så var större delen av Europas politiker tyst inför barbariet som kom att uspelas inför deras egna ögon. Konsekvens blev också förödande med krig och miljoner och miljoners människor liv som offer på tystnadens altare.

När samma andas barn idag marcherar på våra gator så är det ett skrämmande deja vu som kräver av var och en att protestera mot detta elände. Denis Diderot sa en gång att "från fanatism till barbari är det bara ett steg" och från gaphalsar på våra gator till tortyrkamrarnas skrik är inte steget inte så långt, det är till och med kortare än vad vi kan tro. Därför är det så viktigt att dessa i vårt tycke idiotiska ideer inte får stå oemotsagda.

Vi vet att hatbrotten har ökat i Sverige där vänstermänniskor, fackföreingsaktiva, homosexuella och människor som har råkat födas i ett annat land har råkat illa ut. T.o.m. förlorat livet. Hotet från rasismen och nazi-influerade gaphalsar finns i verkligheten.

Låt oss slippa att få uppleva vår egen kristallnatt. Delta i kvällens manifestationer, låt inga rasistiska eller fördomsfulla kommentater gå opåtalade förbi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0