Dålig och orättvis politik straffar sig till sist

Dålig och orättvis politik straffar sig till sist

I  USA sviktar stödet för Bush. I Sverige har Reinfeldt problem med politiken då kritiken ökar för var dag. (Fotografiet är från landsbygden i Tennessee, USA)

FOTO: Ingemar E L Göransson


Det amerikanska valet är i full gång. Det är massor av strul enligt de första uppgifterna och hur valet kommer att sluta rent siffermässigt vet ingen förrän allt är färdigräknat.De flesta bedömare
tror dock att den amerikanske presidenten George Bush kommer att förvandlas till en ”lame duck”, dvs. han kommer att om prognoserna håller inte kunna genomföra sin politik då maktdelningen i amerikansk politik med senaten, representanthuset och presidentämbetet kommer at blockeras av en demokratisk majoritet i kongressen.


 

Sker det här är det en mardröm för Bush som då kommer att bli politisk lamslagen mitt i ett brinnande krig i Irak. Missnöjet med Bush är nämligen så stort att ett sådant resultat är fullt möjligt.


 

När jag och min familj reste runt i USA 2005 kom vi att stanna i Bristol som ligger på gränsen mellan Tennessee och Virginia. Vi tog in på ett hotell och när vi senare på kvällen gick ner för att äta middag så upptäckte vi till vår förvåning att när Bush skulle tala till nationen bytte hotellet TV-kanal överallt till ett lokalt frågesportprogram.


 

När vi frågade servitrisen varför så kom det något för oss förvånande svaret att


 

"- Vi bryr oss inte om Bush för han bryr sig inte om oss."

 


Har det varit stämningen i det amerikanska valet och med det missnöje som finns med det totalt felsatsade krigsvansinnet i Irak så lär George Bush bli en riktigt ordentligt ”lame duck”. Det skapar också hopp om en fred i Irak – inte direkt men senast när en ny president valts 2008 – en president som mycket möjligt kan heta Hillary Clinton.


 

Tills fram idag har drygt 43.000 personer skrivit på protestlistorna mot Reinfeldtregeringens angrepp på a-kassan, borgerliga ledarskribenter kritiserar, bara en svag majoritet av alliansens egna väljare stödjer sin egen politik och facken laddar upp för ökade protester inför beslutet i december, den ökade kritiken att man pressar igenom ett förslag som i värsta fall innebär att arbetslösa inte kan få ut någon ersättning då systemen inte klarar omläggningen, studerande för att de upptäcker att de inte blir berättigade till a-kassa längre osv. Kort sagt hela förslaget är så illa underbyggt och uselt att det inte kommer att klara verklighetens test.


 

Regeringen Reinfeldt har fått en rivstart – inte i positiva termer – men i att vara alltmer misstrodd och illa omtyckt av allt bredare grupper. De mest rabiata inom näringslivet angriper den för att vara mesig medan alla andra kritiserar den för att föra allt för högerinriktad politik.


 

Snart kanske folk säger vi bryr oss inte om Reinfeldt för han bryr sig inte om oss.


 

Slutsats – domen över dålig politik blir ofta hård för Bush sker det nu – Reinfeldt kommer att få sin folkliga dom vad det lider, sanna mina ord!Till sist.........

...................dagens mest korkade uttalande; finansminister Borg angående höj alkoholskatt "Folk ska jobba inte supa" - Vilken värld lever Anders Borg i - tror han att löntagarna sittter hemma och super på a-kassan eller vad f-n tror karl!Besök gärna
www.kulturochpolitik.se

och fotobloggen
http://ingemarsblogg.webblogg.se/fotoblogg  .


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0