Striden hårdnar om a-kassan - LO mobiliserar


Hit men inte längre!

Ett kraftigt ökat fackligt motstånd mot högerrgereingens försök att slå sönder a-kassan för att skapa pigor och drängar åt den välmående medel och överklassen. Striden hårdnar.

FOTO Ingemar E L Göransson

Facken på LO-sidan mobiliserar nu mot högerregeringens angrepp på a-kassan. LO:s nästan 2 miljoner medlemmar går nu ut i manifestationer för en trygg a-kassa för att kunna möta förändringarna som sker på arbetsmarknaden. Det handlar om att slå tillbaka mot en orättvis och systemskiftande politik som har ett enda syfte; slå sönder facket och göra löntagarna svaga för att kunna genomföra den angloamerikanskt inspirerade systemskiftet på arbetsmarknaden.


 

Bolagshögern har inte gett upp sina ambitioner att förändra Sverige till ett marknadsliberalt land där det är de rika som bestämmer och vanligt folk får finna sig i att vara enbart utbytbara produktionsenheter.


 

I en artikelAftonbladets kultursida visade igår Dan Josefsson hur samma bolagshöger genom svenskt Näringsliv nu satsar den ofattbara summan av 12 miljarder på en genomgripande förändring av samhället. En så genomgripande förändring att t.o.m. demokratin hotas av högerns ambitioner. Så här beskriver Timbro demokratin i en ny skrift:


 

Kollektivistisk demokrati innebär att majoriteten styr obegränsat över samhället. Liberalerna ser detta som majoritetsdiktatur.” Bolagshögern talar om att ”befria Sverige”  och att angripa det ”socialistiska projektet”.


 

Facket mobiliserar nu; Namninsamlingar på arbetsplatserna och på gator och torg och olika manifestationer. Det är dags att slå tillbaka mot Sveriges mest och fortast impopulära lurendrejarregering med mandat endast från bolagshögern!


 

Glöm inte

www.kulturochpolitik.se

och

http://ingemarsblogg.webblogg.se/fotoblogg

  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0