Vem i h-e tror han att han är?

Vem i h-e tror han att han är?

1980 kom till en omfattande konflikt mellan LO:s medlemmar och arbetsgivarna i SAF. SAF lockoutade stora delar av LO-medlemmarna från deras arbetsplatser . 2006 står istället striden mellan högerregeringen Reinfeldt och deras generalangrepp på löntagarnas trygghet.

FOTO Ingemar E L Göransson

(Fler fotografier från 1980 års konflikt finns här. )

Finansminister Anders Borg är en man som lyckas skapa sig rubriker i media. Inte på grund av sin intelligenta politik utanför att han verkar älska att jaga arbetslösa. Anders Borg tror nämligen att arbetslösa är ena lata sällar som måste med piskan förmås att jobba.


 

Det första är hans och alliansregeringens förslag att haverera a-kassan som inkomstförsäkring vid arbetslöshet. Det andra är hans famösa eller infamösa uttalande om att folk ska jobba inte supa och nu det tredje är förslaget att bötfälla arbetslösa som inte är ”tillräckligt” aktivt arbetssökande. I bästa fall säger han självklarheter eller slår in vidöppna dörrar. För vem tycker att "folk" ska supa istället för att jobba eller vilken a-kassa acceptetar att arbetslösa inte söker jobb?


 

Men vad i h-e menar karl egentligen? Tror han att arbetslösa sitter hemma i sus och dus och inte vill jobba. Dömer han vanliga löntagare efter sina kompisar från Moderata Studentförbundet? Karlen är ju en vandrande förolämpningen mot arbetslösa och alla löntagare. Han har en attityd som starkt påminner om de gamla tiders brukspatroner som trodde de ägde sina tjänstejon.


 

Faktum att det redan idag finns möjligheten att stänga av inte aktiva eller individer som inte tar hänvisade jobb. Så redan idag finns sådana möjligheter så i sak förändrar inte Borgs förslag något. Men att han lägger fram det är ett tecken på den grundsyn regeringen Reinfeldt och då även finansminister Borg har på arbetslösa – en arbetsskyggt släkte som måste jagas till arbete.


 

A-kasseprotesterna ökar för varje dag. Nu har nästan 47.000 skrivit på protestlistorna mot det högerns angrepp på de arbetslösa. Flertalet fackföreningar inklusive LO har lagt länkar till Anders Malmgrens initiativ. Skriv på du också, delta i protesterna, demonstrationer och andra aktiviteter och aktioner mot högerregeringens angrepp på löntagarna!


Till sist…

 

…………Kristdemokraten Yvonne Andersson från Linköping börjar enligt Östgöta Correspondenten idag att tveka om förträffligheten i högerregeringens a-kasseförslag. Främst hur det kommer att drabba långtidssjuka. Lugn Yvonne enligt Reinfeldt, Borg och Littorin så är de bara lata.

 

Besök gärna
www.kulturochpolitik.se

och
http://ingemarsblogg.webblogg.se/fotoblogg  

     

 


Kommentarer
Postat av: Ung Liberal Småbarnsfar

Anders Borg menar att de arbetslösa som faktiskt är arbetsskygga ska kunna hotas med avdrag motsvarande en dagpenning. De arbetslösa som inte söker de jobb som finns. Finns det inga jobb att söka ska de självklart inte drabbas. Därför kan detta förslag aldrig göra någon skada. Att det finns en liten grupp arbetslösa människor som inte vill arbeta kan väl inte ens du förneka, jag har stött på flertalet.

Detta förslag har redan testats i Holland, Danmark, Schweiz och England. Det har vistat sig vara mycket effektivt och har fått bevisad effekt. I de allra flesta fall har det räckt med hot om dagsbot för att få dessa arbetsskygga individer i arbete.

Läs mer om mina liberala tankar på:
http://carlhellberg.blogg.se

2006-11-13 @ 19:08:46
URL: http://carlhellberg.blogg.se
Postat av: Ingemar E L Göransson

Möjligheten att stänga av finns redan idag. det sker också när arbetslösa inte söker jobb eller nekar anvisat.

Däremot att göra det som en generell politisk linje tillsammans med korkade kommentarer som vi ska inte supa utan jobba. Helheten ger enuppfattning om hur Borg ser på arbetslösa. Lata och arbetsskygga!

Långt från verkligheten, mycket långt från verkligheten.

2006-11-13 @ 20:53:48
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se
Postat av: Kerstin

Ingemaar:
Det tycks vara så att kassorna drar sig för att stänga av folk helt för att de inte söker jobb tillräckligt intensivt. Alltså kommer piskbärare Borg på att om han ger dem ett lite mindre hårt straff att ta till, en enda dags avdrag, så kommer administratörerna att bli mer benägna att använda detta och då kommer fler att bestraffas, och en enda dag är mycket för dem som ligger lågt.
En rent djävulsk strategi alltså! Moderaterna i den här regeringen är så fula och inhumana att man undrar om de är psykopater allihop.

2006-11-14 @ 01:56:37
URL: http://www.alba.nu/motvallsbloggen/
Postat av: Ung Liberal Småbarnsfar

Till Kerstin: Men om man bara söker jobb som man ska råkar man ju inte ut för någora represalier. Det är klart att man ska ställa krav på de som lever på ersättningar sambetalade av oss alla. Det är helt rätt tycker jag. Att kalla Anders Borg för psykopat känns helt onödigt, det ända han vill är att folk ska ha ett jobb.

Läs mer på:
http://carlhellberg.blogg.se

2006-11-14 @ 10:46:00
URL: http://carlhellberg.blogg.se
Postat av: Ingemar E L Göransson

Men Carl, det är inte det det handlar om. Utan den grundinställning som regeringen har till löntagarna i allmänhet och arbetslösa i synnerhet. De ser oss som lata och arbetskygga och därför måste vi jagas och de arbetslösa måste tvingas med olika piskor till arbete. Människosynen stinker och är byggd på ett klasstänkande där överklassen måste bestämma och styra över underklassen. Ålderstiget och urgammalt.
det är vad det gäller.

Sedan Borgs föslag saknar all rättsäkerhet. den som döms eller råkar ut för sanktioner måste kunna överklaga. det skall inte vara en enskild handläggare på AF som skall både vara åklagare, domare och jury.

2006-11-14 @ 18:06:57
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se
Postat av: Ung Liberal Småbarnsfar

Till Ingemar: Det sista i din kommentar kan jag faktiskt hålla med om. Man ska alltid ha rätt att överklaga. Detta ska för övrigt även gälla till exempel betyg i skolan, men det är ju en helt annan diskussion.

Läs mer på:
http://carlhellberg.blogg.se

2006-11-14 @ 18:24:36
URL: http://carlhellberg.blogg.se
Postat av: Ingemar E L Göransson

Carl,
där ser du vi kan vara överns om både ett och annat. orsak, att vi är i grunden demokrater. Det system vi har idag kan överklagas och har därmed inbyggt rättssäkerhet. enda skälet till Borgs förslag är att öka otryggheten för arbetslösa - jag kan inte se något annat. för det tillför inget nytt eller nya sanktioner mer än en rättslöshet.

När det gäller skolan och betygen håller jag helt med dig - frånvaron av möjlighet till överklagan gör att lärare kan ha favoriter och icke-favoriter. Men ett annat problem med betygen är att de inte är objektiva utan bygger på subjektiva värderingar som inte bara skiljer sig mellan olkia lärare utan också mellan skolor.

Jag vet av erfarenhet då jag själv har två bran som går i skolan (högstadium och gymnasium).

2006-11-15 @ 08:52:40
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se
Postat av: Kerstin

Å andra sidan ska vi kanske vara ärliga här också, för socialdemokraterna har jagat utsatta de också, under alla de 12 senaste åren i regeringsställning. Därmed har de bidragit till att driva många människors åsikter rakt in i högerfällan. Men dock, även om s gått till höger så är de i alla fall höger light i förhålllande till moderaterna.

2006-11-16 @ 01:15:19
URL: http://www.alba.nu/motvallsbloggen/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0