Dumskallarnas paradis

Ibland tror man inte att det är sant. En del politiska förslag är så korkade att de liknar inget. Våra politiker kan ibland nå nya höjder vad det gäller dumskalleförslag. Det kan bero på kortsynthet, att man inte gör en ordentlig analys vad konsekvenserna blir av (korkade) förslag. En del andra förslag är så illasinnade så det kan inte vara en tillfällighet.

 

För någon vecka förslog arbetsmarknadsminister Littorin att företag med god arbetsmiljö skulle få en liten Smiley-dekal att sätta på dörren. Det är samme person, samme minister som la ner forskningen om arbetsmiljön och arbetslivet på Arbetslivsinstitutet. Det är också samme minister som skär drastiskt drar ner resurserna på Arbetsmiljöverket. Så forskning och kontrollmyndighet ersätts med en käck dekal. En dekal som för övrigt tidigare var symbolen för knark som ecstasy.

 

Dumskallestruten hör därmed hemma på Littorins flinade nuna. Och det gör den välförtjänt för den nedgången i exempelvis dödsolyckor från över 400 arbetare på 1950-talet till idag 50 per år är jäklar i min själ inte högerns förtjänst för de har alltid gått emot alla förslag till bättre arbetsmiljö. När nu forskningen är nedlagd och medlen till utbildning av arbetsmiljöombud på arbetsplatsen har försvunnit så är det som att sätta vagnen före hästen. Fast, nu är vagnen en flinande smiley ? tidstypiskt och slående i Littorins arbetsliv.

 

Ett annat exempel på korkade och i detta fall närmast hjärtlösa och korkade förslag står landstingspolitikerna (högeralliansen) i Stockholms län för. De gamla och rörelsehindrade ska i fortsättningen behöva betala hyra, enligt förslaget 1200 kronor för sina hjälpmedel som rollator och rullstol. Något mer hjärtlöst och korkat har man sällan hört talas om. Att sedan tala om sig själva som något annat än medel- och överklassens bålde skattesänkarriddare blir omöjligt.

 

Ett till synes omöjligt förslag som bara kan rendera ytterligare en dumskallestrut som ska pryda högeralliansens politiker i Stockholm. Korkat ja, hjärtlöst ja men inte oväntat av en regering och en landstingsledning som blir allt tydligare i sin strävan att slå mot alla rester av generell välfärdspolitik. Naturligtvis, deras miljonärsvänner i Djursholm och på Lidingö har råd med egen rollator eller rullstol. Eller blir det ett jobb för skattesubventionerade betjänter att bära dem dit de ska?

 

Så i högerns dumskallesverige går det få en Smiley men ingen rullstol, kom inte säg att Sverige inte är fantastiskt!

 

www.kulturochpolitik.se

  

Kommentarer
Postat av: Kerstin

De gamla och rörelsehindrade ska i fortsättningen behöva betala hyra, enligt förslaget 1200 kronor för sina hjälpmedel som rollator och rullstol.
De fattiga får väl kräla fram på marken, det är ju ändå där de hör hemma i ett konservativt samhälle!

2007-08-28 @ 23:30:49
URL: http://!http://www.alba.nu/motvallsbloggen/
Postat av: Ingemar E L Göransson

Det är att vara bitsk idag, men du har rätt!

2007-08-29 @ 09:34:17
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0