En Clase fifflare och fuskare

Fredrik Reinfeldt (m), svart barnflicka

Anders Borg (m), narkotikabrott, svart arbetskraft

Maria Borelius (m), skattefusk, avgiftsskolk

Sten Otto Littorin (m), bluffexamen

Cecilia Stegö Chilo (m), avgiftsskolk

Ewa Björling (m), svartbygge

Carl Bildt (m), jävbrott

Tobias Billström (m), avgiftsskolk

Nicola Clase (m), svart arbetskraft

Ulrica Schenström (m), fylleri på jobbet

Mats Odell (kd), brott mot grundlagen

Lars Leijonborg (fp), dataintrång


 

Den ovanstående listan är den största skandalen i svensk modern politisk historia. En regering där ett dussin av dess ledamöter eller höga politiska tjänstemän har alla gjort sig skyldiga till brottslig verksamhet av olika grad. I vissa fall som Reinfeldt tystades anklagelserna ner i turbulensen som var valrörelsens och därmed blev heller inte ordentligt utredd.


Den bilden man får av samlingen personligheter är en attityd att man står över lagen och att det som gäller för vanligt folk inte gäller den egna klassen eller gruppen. Det är elitens, överklassens, genuina förakt för vad vanliga strävsamma människor tycker är självklart eller i vart fall skäms för om de blir ertappade med fusk, brott eller liknade.


Vad som är extra allvarligt är att den genomgående bagatelliserande attityden som förs fram. Man ber om ursäkt i bästa fall eller i värsta fall förnekar eller skyller ifrån sig på andra. Det skedde vid Schenströmaffären, folkpartiets dataintrång, Borelius och Billströms avgiftsskolk, Littorins bluffexamen och inte minst Björlings svartbygge.

Den sittande regeringen visar upp ett gediget förakt för den lagstiftande församling som de är satta att leda. Det är en mer allvarligt eftersom de gick på val att de skulle vara så mycket bättre moraliskt och juridiskt än den sittande socialdemokratiska regeringen. Man var från borgerligt håll och inte minst från moderat håll snara att kritisera varje dumhet, misstag eller t.o.m. laglighet som socialdemokratiska politiker eller andra tog sig för.  Om en socialdemokrat eller facklig funktionär fick hyra en lägenhet så var det jätterubrik trots att det inte var olagligt eller ens tveksamt moraliskt i vissa fall utan nödvändigt för att kunna rekrytera nya medarbetare.


Den politiska agendan att ta regeringsmakten gjorde allt okay, gjorde alla mer eller mindre verkliga eller rent inbillade skandaler ett vapen i kampen om Rosenbad. Nu har verkligheten sprungit ifatt de som kastade sten i glashus och det med besked. Frågan är om hur länge och hur mycket kan en regering ta emot av skandaler, oegentligheter och ren brottslighet som får regeringen att se ut som en underavdelning till en kriminell liga. Men t.o.m. regeringens vasaller på Dagens Nyheter börjar nu kritisera öppet Reinfeldt.


Man kan skratta åt eländet, man kan le i mjugg som politisk motståndare, man till och med känna skadeglädje men det är för allvarligt för det då det gäller vårt land och dess rykte i omvärlden. Man kan konstatera att ledarskapet inte skulle platsa i ett fotbollslag i division 6 i fotboll och Reinfeldt inte på något sätt är mogen sitt uppdrag. Det här "härket " som vi säger i Östergötland skämmer ut Sverige och man får skäms för de interiörer som media ges möjligheten att måla upp i stort sätt varje vecka.


Måttet är rågat - det är dags för ett nyval, för Sveriges skull om inte annat!


http://www.kulturochpolitik.se/


Kommentarer
Postat av: Pingu

Du kan ju skriva valfritt socialdemokratiskt statsråd och lägga till mutbrott. Tack för de 50 miljonerna, LO!

2007-11-02 @ 23:00:50
Postat av: Ingemar E L Göransson

Nivån på Pingus argumentation är nu så låg att det är dags att sluta kommentera!

2007-11-03 @ 12:24:41
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se
Postat av: PIngu

Du sätter dig på höga hästar men hur var det med fackpamparna inom LO som förmedlade lägenheter till sig själva via Anna Johansson-Visborgs stiftelse? Och hur var det med Stig Malms dotter som ville flytta till Stockholm? Är inte det överklassens förakt för arbetarklassen?

2007-11-03 @ 22:44:12
Postat av: Ingemar E L Göransson

Det var en sommarstuga som en omdudsman felaktigt fick behålla i strid med LO-distriktets stadgar. Vad det gäller Stig Malms dotter känner jag inte till det och det lär ju ha skett på 1980-talet. Inte mycket att kontra din lista med. För övrigt inget lagbrott men moraliskt tveksamt. det är det som är skillnaden gentemot min lista på tolv ministrar/höga politiska tjänstemäns lagbrott.
Kan du inte se skillnaden så är det bara att beklaga.
I fall socialdemokrater har begått lagbrott ska de behandlas på samma sätt som andra lagbrytare.Det är skillnaden i min och din syn. Du ser ursäkter och undanflykter för de brott som dina politiska kompisar gör - jag ser ingen ursäkt om en socialdemokrat bryter mot lagen exempelvis anlitar svart arbetskraft eller begår skattebrott.

2007-11-04 @ 10:35:01
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se
Postat av: Pingu

Mina politiska kompisar? Jag kanske är motståndare till alla regeringar med socialdemokrater eller borgare? För det andra är det inget lagbrott att vara berusad på sin arbetsplats. Tråkigt att du har den inställningen till alkoholproblematiken.

2007-11-04 @ 15:32:22
Postat av: Ingemar E L Göransson

Nej, det är inget lagbrott att vara bersusad på de flesta arbetsplatser förutom när du framför fordon eller har ansvar för säkerhet etc. Schenström hade ansvaret för krisberedskapen eller hur. Hur som helst att vara berusad är skäl för uppsägning enligt LAS om inte annat.

2007-11-04 @ 20:26:51
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0