Lögnernas långa ben

Att vara politiker och beslås med lögn kan vara förödande. De senaste dagarnas debatt om först skolans verkliga kvalitet och den bild som folkpartiet och major Björklund har förmedlats visar sig vara inte med sanningen överensstämmande. Svensk skola är inte sämst, den är inte ens i närheten av att vara sämst enligt Sveriges Radios undersökning. Det innebär att Björklund, Folkpartiet och alliansen har faktiskt misstolkat, övertolkat och direkt ljugit om faktiska förhållanden för att vinna den politiska makten och härligheten.

 

När moderaterna presenterade sin rapport om immigrationen och invandrarnas situation i Sverige kunde man tro att det SD:s Åkesson som börjat som spökskrivande på det moderata partikansliet. Det är ju givetvis oroväckande att en moderat minister som Billström framför samma argument, det vill säga främlingsfientliga argument, som fascister (SD:s program är nästan identiskt med 30-tals-nazisternas) som Åkesson. Än värre, uppgifterna om och uppfattningarna om immigrationen till Sverige är inte sanna. De stämmer inte med verkligheten utan är värderingar utifrån ett vi och dom perspektiven. Kort sagt moderaterna fiskar i en fascistisk och främlingsfientlig dypöl.

 

FRA-lagen kom till utifrån lögnaktiga förutsättningar där Sverige beskrevs som hotat av terrorister och därför skulle alla avlyssnas och underrättelseorganen skulle få ett carte blanche som är utan motstycke i hela den demokratiska världen. En lag som måste vara önskedrömmen för Bush-anhängare och andra terrorismnojiga krafter. Hur som helst lagen kuppades igenom utifrån lögnaktiga premisser.

 

Man brukar säga att lögnen har långa ben och kommer alltid ifatt den som uttalat den. Vi kanske ser det nu när gapet mellan opposition och regeringen är större än någonsin. Hela 18 procent och både kd och SD befinner sig i avgrunden. Lysande skulle jag vilja säga men också ett enormt ansvar för oppositionen och alla progressiva krafter att verkligen ta fram en hållbar vänsterpolitik som inte bara vinner valet 2010 utan människornas framtidstro och hjärta.

 

Ansvaret är oerhört stort och måste tas. Kom igen med en politik som pekar framåt där rättvisa ersätter orättvisor; där jämlikhet är målet istället för ojämlikhet; där allas rätt till jobb istället för arbetslöshet och working poor-arbetsmarknad; där diskriminering ersätter inkludering och integration; där din hudfärg, ursprung och språk blir en tillgång istället för en belastning.

 

Kort sagt ett samhälle som vi tror på istället för resignation och uppgivenhet.

 

www.kulturochpolitik.se

www.ordochkultur.se

Dagens Foto

 


Kommentarer
Postat av: Kerstin

Jo, vi skulle bra gärna vilja att oppositionen vann en del på egna meriter också, inte bara på grund av regeringens katastrofala politik.

2008-08-31 @ 02:09:41
URL: http://www.alba.nu/motvallsbloggen/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0