Är (s) alternativ på 1:a maj: "Plaskdammar åt alla" och "Nationellt handlingsprogram mot mördarsniglarna"?


image418


(FOTO Ingemar E. L. Göransson)

 

I ett gråkallt och allt annat än gästvänligt väder var det 1:a maj demonstration i Linköping även detta år. Ovanligt många hade trotsat det usla vädret trots att Norrköping-Linköping i år hade sitt huvudsakliga firande i Norrköping med musikfest och annat på flera håll i stan.

 

Kritiken mot regering var stark naturligtvis men på något sätt var parollen i Linköpings 1:a majtåg ett tecken från skyn om det ideologiska tillståndet "Plaskdammar åt alla" ett tecken i skyn på vårt partis svaghet att bjuda högljutt, kraftfullt och väl ideologiskt genomtänkt motstånd mot högerregeringens systemskifte på område efter område. Arbetsmarknadspolitiken, bostadspolitiken och den fortsatta jakten på arbetslösa och sjuka.

 

När partiet gör en stor affär av mördarsniglarnas framfart samtidigt som exempelvis i Linköping socialbidragen har fördubblats och ungdomsarabteslösheten dramatiskt har ökat tack vare regeringens högerpolitik.

 

Var är krigsförklaringen mot anloppet mot löntagarna; var är Mona Sahlin i kritiken. Varför är fackföreningsrörelsen så tyst när det nu gäller. Nu när den sista striden verkligen verkar stå för dörren. Vi har förlorat det ideologiska initiativet (förhoppningsvis tillfälligt bara) och sitter på bänken och ser hur högern regerar i dubbel bemärkelse. Detta trots det stora missnöjet och misstron med högerpolitiken.

 

Gapet mellan blocken är jättelikt men samtidigt, i vart fall enligt, SIFO går det personliga förtroendet för respektive partiledare högerns väg. En paradox men en viktig sådan. Oppositionens ledarskap är otydligt och osynligt. Att oppositionen leder så starkt beror snarast på svenskarnas grundmurade övertygelse om att solidaritet och att kollektivet  bättre kan lösa våra gemensamma problem än egoismens höga visa som Firma Reinfeldt U.P.A. skrålar för full hals.

 

Den dag då den övertygelsen börjar ifrågasättas då är folkhemmet och dess tanke om att alla ska ha plats även i finrummet som Per-Albin Hansson skrev en gång helt överspelad och historia. Det kan gå fortare än vad vi tror är jag rädd. sedan sitter vi där och med Olle Adolphssons "tycker skjortan är vrång"!

 

www.kulturochpolitik.se


Kommentarer
Postat av: Therece

hej hej :) Hur hamnade jag egentligen på din blogg? Jag känns som helt fel målgrupp, ingemar..

2008-05-01 @ 22:24:54
URL: http://therece.blogg.se
Postat av: Ingemar E L Göransson

Du är välkommen i alla fall!

2008-05-01 @ 22:28:00
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se
Postat av: Kjell-Åke Persson

Jag höll på att sätta kaffet i halsen när jag första gången i radion hörde om "nationellt handlingsprogram mot mördarsniglar".....
Det skulle August Palm, Branting, Erlander och Palme hört....De vänder sig nog i sina gravar.

2008-05-02 @ 09:55:39
URL: http://www.perssonsmix.blogspot.com
Postat av: Ingemar E L Göransson

Inte bara kaffet utan även medlemsboken.

2008-05-04 @ 00:40:53
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0