Sommarsemester i maj!


image419

 

Fantastiskt att ha lyckas pricka in en semestervecka när vädret banne mig är bättre än hela förra sommaren. Solen skiner i kapp med den stigande värmen och det känns kanon att det äntligen blivit nästan sommar. På köpet redan i början av maj.

 

Det ger tid att göra en del hemma men också att läsa, lyssna på musik och bara vara. En tidskrift som jag uppskattar mer och mer är den makalösa Riksettan som ges ut av OK-förlaget. En tidskrift som är helt enkelt helt ljuvlig i sin fullt seriösa nostalgiska attityd men också dess seriösa syn på populärkulturen och framförallt den framväxande bilismens tidsepok under 1950-60-talen. I det senaste numret finns en intressant artikel om hur det är att köra den legendariska Route 66 från Chicago till Las Angeles. En artikel handlar om konstnären och illustratören Bertil Hegland som gjorde i det närmaste vartenda omslag till varenda ungdomsbok och för att inte glömma alla Manhattan-pockets.

 


image420


I bokväg läser jag två böcker på samtidigt. Lee Childs Dubbelspel som vanligt handlar om den egensinnige f.d. militärpolisen Jack Reacher. Mega-spänning som är värd att läsa. Faktiskt en av de mest intressanta amerikanska deckarförfattarna idag. Inte helt politiskt korrekt alltid men suveränt skrivet.

 

Den andra boken är Sverker Lindströms uppgörelse med den olympiska rörelsens kryperi för diktaturer genom åren. En avslöjande bok är Det stora sveket och som bekräftar att den olympiska rörelsen har inga moraliska betänkligheter att krypa diktatorer oavsett vilken politisk etikett de har. En högaktuell bok som är ett måste att läsa om man vill förstå debatten om och kritiken mot de olympiska koryféerna.

 

Den som gillar musik och vill hamna i ett nirvana av lycka bör surfa in på http://concerts.wolfgangsvault.com . Här finns det över 1300 live inspelade konserter från främst promotorn Bill Grahams (skall inte sammanblandas med den fundamentalistiske prästen med samma namn) gigantiska arkiv som aldrig kommer att kunna ges ut av kontraktsskäl . Eller vad sägs om att flertalet av all de spelningar som gjordes på Grahams Fillmore West och east finns här. Tyngdpunkten ligger på 1966 till slutet av 1970-talet. Men det finns åtskilligt senare. Det bästa är att det är gratis och det är helt lagligt. Ljudkvaliteten är soundboard i de flesta fall. Det enda man behöver gör är att registrera sin mailadress och börja lyssna.

 

Vad sägs om konserter med Jimi Hendrix från 1968, Grateful Dead från 1966, Jefferson Airplane eller t.o.m. extremt ovanliga inspelningar med The Electric Flag och Moby Grape. Till det mängder av blues med Muddy Waters, Freddie King osv. det är bara att sätta sig att lyssna. Däremot går det inte att ladda ner musiken men i vissa fall kan man köpa den för en billig penning.

 

De senaste dagarna har jag lyssnat nonstop på den mest otroliga gig som aldrig fått spridning annars om det inte vore för wolfgangsvault.


Som sagt det är underbart med tidig sommarsemester.

 

Till sist......


Kan inte låta bli att kommentera den liberala ungdomspolitiker som hälsar sossar med att skrika Sieg Heil! och göra nassehälsning. det säger lite om hur det står till på övervåningen. Man kan nog konstatera att med såna politiska påläggskalvar så är Folkpartiets framtid ganska dyster! om inte annat gav uppträdandet ett ansikte åt dumheten och den politiska analfabetismen.


FOTO Ingemar E L Göransson


www.kulturochpolitik.se

 

 


Kommentarer
Postat av: S.B.

Kanske kan slyngeln få jobb på SSUs förbundskansli i Stockholm, så är han i gott sällskap?

2008-05-07 @ 17:12:09
URL: http://dexion.wordpress.com
Postat av: S.B.

Ah html fungerar inte - länken skulle ju vara med...
http://www.politikerbloggen.se/2008/04/14/8677/

2008-05-07 @ 17:13:05
URL: http://dexion.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0