Mona, Lars, Maria och Peter: ta ert ansvar

”Det går dåligt för socialdemokraterna i opinionsmätningarna. En våg av besvikelse sköljer fram. Svaret måste vara att tydligt koncentrera den politiska debatten på den ökande arbetslösheten, de vidgade klyftorna i samhället och den sociala utslagningen.

Socialdemokratin måste ge bilden av ett annat Sverige och rättvisare Sverige. Just nu drunknar mycket i debatten om vänsterblockets regeringsalternativ. Effekterna av högerns politik kommer i skymundan. Det kan vi inte tillåta! ”

 

Det här inte mina ord utan den socialdemokratiske riksdagsmannen Peter Hultqvist från Dalarna. Peter beskriver med all önskvärd tydlighet problemet som orsakat Socialdemokraternas tapp i opinionen. Högern har lyckats att åter skriva dagordningen för politiken. De lyckas komma undan det politiska ansvaret för sin ansvarslösa politik som fördjupar krisen. De kommer undan ansvaret för den rekordartade ökningen av varsel och arbetslöshet.

 

Den politiska debatten har istället blivit fokuserad på Mona Sahlins taktiska misstag och felbedömningen att låsa ut vänsterpartiet. Ska oppositionen klara att vända på den påbörjade nedgången som beror på en ologisk avighet mot vänsterpartiet.

 

Det brådskar att (s), (mp) och (v) tar alla sitt ansvar och enas om det viktigaste; att bli av med högerregeringen Reinfeldt. Lyckas det inte ta det ansvaret så är det inte på grund av Reinfeldts regering har väljarnas förtroende utan på grund av att inte oppositionen inte har varit moget att ta det gemensamma ansvaret att möta väljarnas önskemål om en radikalare politik.

 

Det är ett tungt ansvar att ta om man inte lyckas. Resultatet blir för vanligt folk katastrofalt. Det blir de arbetslösa, de sjuka och alla som inte gynnas av högerns politik.

 

www.kulturochpolitik.se

Dagens Foto

www.ordochkultur.se

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0