Låt Lollo stanna!

Lollo är en vanlig tjej i tonåren som vilja leva ett vanligt tonårsliv med skola, kompisar och allt annat som hur tonårstiden till. När man är 17 år ska livet leka, då ska man inte behöva se sig över axeln och vara rädd hela tiden. (Se dagens Östgöta Correspondenten.)

 

Men Lollo kan inte göra det. Hon har gått under jorden eftersom hon hotas av utvisning. De svenska myndigheterna har tittat i sina regelverk och i sin s.k. visdom kommit fram till att hon inte får stanna. Skälet är att hennes pappa ska utvisas och då har Lollo ingen anknytning till Sverige. Lollo får istället nu vara rädd för sin skitstövel till pappa och oförstående myndigheter.

 

Men nu är problemet inte så enkelt, även om regelnissarna på det stora statliga verket vill inbilla oss det. Lollo är född i Sverige, hon talar bara svenska och hon har växt upp här. Hennes pappa som hon har bara livrädd för har misshandlat henne och ytterligare syskon och hon har bott i skyddat boende. Nu tycker myndigheterna att eftersom hon inte är svensk medborgare och pappa ska utvisas så får inte heller Lollo stanna kvar. (Hade Lollo fötts i USA hade hon varit amerikansk medborgare.)

 

Man blir förbannad, man blir ledsen och blir irriterad på fyrkantigheten. Man förundras över byråkratins brist på empati och man kan inte annat än tas sig för pannan på grund av den totala brist på logik som presenteras från fyrkanterna på Migrationsverket.

 

För deras logik, förvriden som den är, säger att ett barn ska utvisas till ett land där hon inte kan språket, där hon inte har några sociala rötter eller släktingar och hon ska göra det tillsammans med sin plågoande!

 

Hur står det till på Migrationsverket? Har inte handläggare och generaldirektör det minsta av empati och humanism i sin arma skalle. Generaldirektör Dan Eliasson säger att praxis gör att hon kan får stanna kvar. Ändra då praxis, visa lite medmänsklighet och glöm prestigen. Ni har tänkt fel, var då karl nog att ändra ett dåligt beslut istället för att förstöra Lollos liv!

 

Under tiden hoppas jag att Lollo får allt stöd hon kan få så hon kan hålla sig gömd!

 

www.kulturochpolitik.se

Dagens foto

www.ordochkultur.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0