Avgå Sjödin och det ögonblickligen!

16:05

I dag på lunchen kom domen över Anna Sjödin. Hon fälldes på flera punkter men det viktigaste och allvarligaste var hennes rasistiska glåpord mot dörrvakten Babak Jamai. Det är allvarligt när SSU:s ordförande, även om det är på fyllan, använder rasistiska uttryck eller glåpord för för arbetarrörelsen och inte minst SSU:s trovärdigheten som anti-rasistisk politisk kraft. Det är viktigare än enskilda medlemmar även om de råkar vara ordföranden.


Min son är med i SSU och jag vill inte han ska tro att det är okay att slänga ur sig rasistiska och nedsättande tillmälen om sina medmänniskor. Så ur mitt, arbetarrörelsens och inte minst alla invandrares perspektiv är det nödvändigt att Anna Sjödin lämnar sitt ordförandeskap och helst SSU. Hon har visat att henns omdöme och värderingar inte sitter djupt utan när polityren har tvättats av så framträder en fördomsfull och maktfullkomlig karriärist!


Avgå omedelbart, Sjödin!

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Nu verkar det ju trots domen inte helt solklart att hon verkligen uttalade den där förolämpningen. Samtliga vittnen som inte var knutna till varken Anna eller restaurangen hävdade tydligen att hon inte gjort det, och med tanke på Faddes vittnesmål om hur vakterna systematiskt ljuger inför domstolarna ska vi kanske inte vara alltför säkra på att domen var korrekt.

2006-10-13 @ 01:58:21
URL: http://www.alba.nu/motvallsbloggen/
Postat av: Jonas

Klart vi aldrig kan vara 100% säkra på att något är korrekt. Men att hon dömts betyder nog att domstolen är 95% säker eller så...

Frågan är om det är så smart att fortsätta att försvara människor som dömts för brott. Hon är i mina ögon helt utan trovärdighet i dagsläget och knappast en lämplig ledare för någonting.

2006-10-13 @ 04:05:51
Postat av: Kerstin

Jonas:
Jag skulle nog inte säga att hon är utan trovärdighet, med tanke på hur det tycks ha gått till i domstolen och med tanke på Faddes erkännande av hur vakterna ljuger unisont. Däremot skulle jag ha viss förståelse för den som menar att vad som än hände så är hon, pga domen, en belastning för SSU. Det är en helt annan ska dock.

Vi har även i Sverige sett allför många människor som blivit dömda för brott som de inte har begått och som så smånngom har fått upprättelse. Så viss försiktighet finner jag befogad här.

2006-10-14 @ 02:48:56
URL: http://www.alba.nu/motvallsbloggen/
Postat av: Kerstin

Tänk om hon har rätt?
Vi kan ju erinra oss fallet Osmo Vallo!

http://www.ssu.se/index.php?p=2&a=2123

2006-10-15 @ 02:10:56
URL: http://www.alba.nu/motvallsbloggen/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0