Ekonomiska oegentligheter, svarta och dubbla löner, avgiftsfuskare och snyltare

Ekonomiska oegentligheter, svarta och dubbla löner, avgiftsfusklare och snyltare

En vanlig jobbare får betala snällt sina avgifter medan Reinfeldts ministrar excellerar i fusk. OBS arbetaren på bilden har inget med att göra högerpolitikernas fusk - han är högst hedervärd och har alltid gjort rätt för sig.

FOTO Ingemar E L Göransson

Kulturministern Cecilia Stegö-Chiló har medvetet inte betalat sin TV-avgift på 16 år (!!!) närmare lagtrots går det inte att komma. Migrationsminister Tobias Billström har inte heller betalat, i hans fall 10 år (!!!), då han inte tyckt programmen var bra och att han ogillar public service (Expressen idag).  Handelsminister Maria Borelius brydde sig inte heller om att betala sin avgift när hon flyttade hem från England detta trots att hon äger 6 TV-apparater. Ett förbiseende?



Både Stegö-Chilò och Borelius
har också erkänt att de har haft svart arbetskraft och i vart fall Stegö har sagt att hon använt även svart arbetskraft i sitt företag. Nu har också miljö Andreas Carlgren tagits med fingrarna i syltburken då han har mot reglerna mottagit ersättning från riksdagen fast han har haft nya inkomster. Carlgren upphörde inte med det här förrän någon på Centern påpekade för honom att han inte hade rätt till dubbla ersättningar. Då hade han fått ut 130.000 kronor från statskassan som han inte skulle haft.



Det tycks enligt vara en
genomgående egenskap eller brist hos ledamöterna i Reinfeldts högerregering att strunta i att bidra till det gemensamma som att betala sin TV-avgift, arbetsgivaravgifter, skatt och ta ut dubbla löner. Det kan inte vara eller är en tillfällighet att detta sker utan snarare ett uttryck för den borgerliga överklassarrogans som ibland beskrivs som borgarklassens diskreta charm. En arrogans som vi andra kallar för brottslig.



Radiotjänst vd Lars Lindberg
uttryckte igår sin syn på regeringsledamöter som inte har brytt sig om att betala sin Tv-avgift. Han betraktade dem som ”snyltare” och det är ett nog så uppseendeväckande uttalande av en vd som bara kan tolkas som ett rejält irriterat sinnelag och en fullt berättigad upprördhet över den politiska trotsighet mot de demokratiska fattiga beslut som vi andra accepterar och rättar oss efter.



Regeringens trovärdighet krackelerar också när man har gått till val på sin moraliska ofelbarhet och att man dragit i harnesk mot påstått överutnyttjande av socialförsäkringssystemen.



De senaste dagarnas skandaler
och turbulens visar med all tydlighet att Sverige har fått en överklassregering som sätter sig över fattade lagar och beslut om det gagnar deras egen plånbok. Det påminner inte så lite om sydamerikanska bananrepubliker. Och detta innan de har börjar regera. Fler sådana här skandaler så är väl frågan om inte Reinfeldt får genomföra sin första regeringsombildning. Eller utlösa nyval så vi kan få en regeringsduglig regering istället för ett gäng fifflare och småbrottslingar. Arma Sverige och arma svenska folk!



Har du sett min
fotoblogg  om inte besök den gärna!

Kolla in uppdateringarna på
hemsidan  100-tals tips om bra musik bl.a. !


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0