Hit men inte längre!

Hit men inte längre!

FOTO Ingemar E L Göransson

Varför så förvånade? Varför upprördheten från media? Varför lyssnade de ni inte INNAN valet? Var det någon som trodde att Reinfeldt inte skulle genomföra sin politik? Ursäkta i så fall var ni antingen godtrogna eller direkt korkade.



A-kassan kommer att kosta skjortan och den blir obligatorisk vilket innebär att det blir att lätta på plånboken på mellan 200-400 spänn i månaden. Det motsvarar mer än vad många fick i löneförhöjning förra året före skatt. Så det blir att pynta och gilla läget. Att sedan a-kassan blir sämre och ersättning blir tidsbegränsad till max 300 dagar. Att sedan samma regering vill skärpa villkoren för att bli berättigad till ersättning.


 

Reinfeldts högerregering genomför sin utlovade politik där a-kassan och facket är måltavlan. Förutom att a-kassan blir obligatorisk, dyrare och sämre. Det mesta i politiken har udden riktad mot facket och löntagarnas intressen.



Arbetslivsinstitutet läggs ner vilket innebär att statens bidrag till arbetsmiljöutbildning försvinner. Det innebär också att den forskning och kunskap som finns här försvinner.

Arbetsmiljöverket halveras
vilket betyder att satsningarna på uppföljning av arbetsorganisation och ensamarbete försvinner.



Pengarna för uppsökande verksamhet
kring vuxenutbildning dras in och det betyder att lågutbildade löntagare inte kan få information om möjligheterna att studera i vuxen ålder är ett minne blott.


 

Likaså försvinner löntagarnas avdragsrätt både för fackavgiften och a-kassan.


 

Helheten? Hela politiken är riktad mot löntagarna, mot vanligt arbetande folk till båtnad för överklassen, arbetsgivarna och högern.



Så varför så förvånade och upprörda. Bli förbannad istället demonstrera, protestera och sitt inte hemma och svär över regeringens löntagarfientliga politik. Protesterar vi inte nu så är det för sent i morgon. Ska världens starkaste fackföreningsrörelse låta sig fösas till slaktbänken utan att göra något som helst motstånd. Nu eller aldrig – sen är det för sent.


 

Till sist……..


………Missa inte Robert Lauls blogginlägg om a-kassan!


cdr

  ………The Byrds Eight Miles High (från Untitled/Unissued Columbia CD 2000)

Den otroliga Live-versionen av Byrds mest kända hit-single där 3-minuters 45:an blir 17 minutersäventyr


………The Duo-Tones Pipeline (HeyDay CD 2002)

Paul Johnson alias Mr. Moto är en legend i amerikansk surf-rock. Hämtad från en egenproducerad CD. Lysande!


………Ray Charles I Can´t Stop Loving You (Karusell single 1962)

Country möter soul; white-neck möter black music. Resultatet lever fortfarande.


………Bessie Smith Down Hearted Blues (Charly Cd 1993)

Inspelat på 1930-talet och med bluesens mesta och bästa röst någonsin


………Maria Hörnelius Brödupproret (Proletärkultur LP1978)

Kent Anderssons text framförd av Göteborgsskådespelerskan  Maria Hörnelius – oslagbart!


………Sonny Rollins I Can’t Get Started (Blue Note CD 2002)

Tonen I Rollins sax när den är som mest ljuvlig.


………Johnny Ace Anymore (Duke single 1954)

R&B-ballad när den är som mest själfull.


………Freddy Fender Before The Next Teardrop Falls (Dot single 1974)

Fender dog för några veckor sedan och därmed Tex-mex-musikens kanske mest älskade sångare.


………Elvis Presley The Wonder Of You (RCA Victor single 1972)

En av Elvis bästa singlar från de sista åren


………Blind Lemon Jefferson See That My Grave’s Kept Clean (JSP CD 2003)

Inspelat i Chicago 1926 och en klassiker som otaliga gett sig på inklusive Bob Dylan. Men originalet har den rätta känslan av förtvivlan och misär.


 

Missa inte min fotoblogg och hemsidan!

  

Kommentarer
Postat av: Jeriko Hamilton

Jag är inte förvånad.

Men notera när du håller på med och kolla upp detta. I en klar majoritet av de borgeliga kommunerna så sänker de skatten nu... i huddinge kommun så sänks den med 13öre! På riksplanet görs många andra saker också som gör att för en klar majoritet så blir det klirr i kassan. Jag har en kompis som jobbar som lärare. Hans fru är sjukskriven. De kommer tjäna 200kr i månaden på detta. Då är allt inräknat. Hadde hans fru bott ensam och varit sjuk så hadde hon endast förlorat 50kr i månaden. Det är ett McDonaldsbesök. Jag tycker faktiskt att man kan avstå det besöket om man inte arbetar. Ett arbetarparti ska stå för att göra det möjligt att arbeta och inte försvåra för arbetsgivarna att anställa... inga arbetsgivare inga arbetare. så enkelt är det. I Lars Ohlys värld går det att skapa tillväxt med jobb i offentlig sektor. vi såg hur det fungerade med kommunismen i alla de länder som genomlevt och genomlever det jusst nu. Till sisst. Notera att den mörkläggning som skett av de arbetslösa är en skynf. Dessa plusjobb som finns har inte annat än skapat frustration. Vägverket har anställt 10 personer att stå i entren på huddinge sjukhus som ska köra rullstolar 20 m mellan samtransbilarna och rödakorsetvärdinnorna. Men de senaste 10åren så har rödakrostets värdinnor klarat dedär 20metrarna aldeles utmärkt. Men vägverket tycker tydligen inte att de kan anförtros med de 20metrarna med att köra folk kilometervis inne på sjukhuset som är deras huvuduppdrag det klara de.

Plusjobb och liknande skymfer mot arbetarna är ett hån mot arbetsmarknaden och de arbetslösa.

Ps.Ego deem ut flumen semita constructum. Ds.

2006-10-21 @ 01:05:04
Postat av: Ingemar E L Göransson

Måhända är du inte förvånad. Det är inte jag heller för fackföreningsrörelsen hörde och förstod inte bara hörde och noterade budskapet.

Politiken är riktad mot löntagarna och har syfte att försvaga fackföreningarna. För svagare fackföreningar innebär på sikt också svagare möjligheter att få bättre avtal och svårare att försvara de kollektivavtal som finns.

Det innebär i sin tur att arbetsgivarnas herravälde på arbetsplatserna och sämre villkor för alla löntagare, ökade klyftor och ett allt tydligare klasssamhälle. Det hjälper absolut ingen arbetslös utan det blir de som redan har det svårast som får det ännu svårare och det blir lättare att åka kana utför från jobb till fattigdom. Slutligen blir det svårare att ta sig tillbaka igen.

Högern har då vunnit och orättvisorna ökar medan de rika blir rikare. det är ett orättvist samhälle som skapar motsättningar och ökade konflikter.
Är det värt några kortsiktiga ören i skattesänkning?

Det är i alla fall bättre med arbetsmarknadsåtgärder som plusjobb än inget alls. Det finns inget som säger att det blir några s.k. nystartsjobb. De hänger helt på arbetsgivarnas vilja och inget annat.

2006-10-21 @ 13:33:10
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0