Höger-Littorins cynism

Höger-Littorins cynism

Arbetsmarknadsminister Littorin visar upp en genuin högerpolitikers cynism för arbetslösa och deras situation . Det kommer att ge honom den tveksamma "äran" av att bli Reinfeldts mest illa omtyckta minister.

FOTO Ingemar E L Göransson


Arbetsmarknadsminister Littorin är en man som lever långt från verkligheten. Annars är han bara en osedvanligt cynisk människa. En politiker som inte kan känna empati för någon utan bara följa den ideologiska kompassen som säger att folk vill inte jobba därför ska de tvingas (instament (= incitament) som han sa på när han debatterade med LO-ordförande Wanja Lundy-Wedin på TV4 i veckan som gick).


 

För vad kan man säga om en man som säger följande:


   -Det är jättetufft. Det är skit att leva på 680 kronor om dagen och därför vill vi inte att folk ska göra det. Jag kommer att göra allt jag kan för att folk ska ha ett jobb att gå till och inte en ersättning att leva på. (Aftonbladet idag). 


 Faktum är att Littorin bryr sig inte ett dugg om hur det blir att leva på det som blir kvar av a-kassan efter Reinfeldtregeringens bulldozerangrepp. Inte ett dyft!

 

Men var jobben ska komma ifrån vet han inte utan hoppas att det ordnar arbetsgivarna när arbetskraften har reats ut tillräckligt billigt och när svälten står för dörren. Han är cynisk när han konstaterar att det är jättetufft och det är skit. Men är det inte Högerlittorins förbannade plikt att söka hjälpa människor tillbaka till arbetslivet. Men samtidigt se till att de kan klara sig utan att rutscha ner i fattigdom och skuldsättning på grund av rationaliseringar och slimmade arbetsplatser.


Det är hans skyldighet som arbetsmarknadsminister för hela Sverige inte bara för Djursholm, Öfre Östermalm och Lidingö.För det är väl inte tänkt att alla ska bli pigor, gräsklippare och städgummor åt överklassen i dessa områden?

Han är cynisk när han halverar arbetsmarknadsutbildningarna. Han är också förbaskad cynisk när han tar bort 50.000 som har någon form av åtgärd, praktik eller plusjobb och ersätter det med 10.000 nystartsjobb.


 Han är en riktig fin representant för den höger som ser ner på vanliga arbetare som lata, ointresserade, obildade slashasar som måste tvingas och piskas till en arbetsinsats.


 Arbetsmarknadsminister Littorin har all chans att bli den mest illa sedde minister i den mest illa omtyckta regeringen i modern tid.

 
Fortsätt att sprida a-kasseupproret och skriv på protestlistorna på nätet – Ge högerregeringen och Högerlittorin det svar de förtjänar!

  Till sist………


 ………………Beklagar de underliga tecken som blev i gårdagens blogg. Har ingen aning hur det blev så – beklagar men hoppas att det gick att läsa i alla fall.


  ………………Nu blir det inga inlägg på några dagar då jag ska ut på tjänsteresa.  

Besök gärna min
fotoblogg och hemsidan !
 

 


Kommentarer
Postat av: Dan

Jätte intressant blogg. Den här ska jag läsa igen! :)
Fred på gatan

2006-11-01 @ 09:52:29
URL: http://thebananakid.webblogg.se
Postat av: Ingemar E L Göransson

Tack Dan för din vänliga kommentar. Jag hoppas att du kommer tycka det även i framtiden.

2006-11-03 @ 06:59:59
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0