Underskatta inte Mona Sahlin

Så det blev i alla fall Mona Sahlin som blev det socialdemokratiska partiets nye ordförande. På något sätt är det inte överraskande utan egentligen väntat. Eller rättare sagt borde varit väntat för om man ser till vad de eventuella motkandidaterna så var inte motståndet så svårt nätr man ser till erfarenhet, verbal och kommunikativ förmåga och  ledaregenskaper.


 

Medan den i mitt tycke obegripligt uppblåsta auran kring Margot Wallström som under flera år varit övertydlig att hon inte stod tillförfogande. När sedan Carin Jämtin tacka även hon nej så var det bara kvar Mona Sahlin. De övriga exempelvis de manliga kandidaterna var av andra skäl redan ute ur nomineringsspelet – politikst omöjliga p.g.a. de inte är kvinnor.


 

Om man ska se vad som är positivt med Mona Sahlin så är det flera saker som gör henne rustad väl för uppgiften.


 

Hon har för det första lärt sig av sina misstag och Toblerone osv. gör sahlin istället högst mänsklig. För när t.o.m. en eventuell statsminister kan göra sådana misstag så är det säkert en tröst för andra mer dödliga som har missat en räkning eller klantat sig på annat sätt med privataekonomin.


 

Mona Sahlin har visat ett genuint intresse för integrationsfrågorna och har exempelvis ett stort förtroende bland invandrargrupper. Det har en speciell betydelse då många nya svenskar inte har lyckats bli engagerade i det demokratiska hantverket vilket visar sig i ett väsentligt lägre valdeltagande.


 

Mona Sahlin har också en annorlunda framtonig som ledare än Göran Perssons bufflighet och ibland lite dryga attityd. Ledarskapet i socialdemokratin behöver bli mer öppet och resonerande. Kan Mona Sahlin också bryta maktmonopolet på Sveavägen 68 som grabbarna Larsson, Olsson och Nuder så är det en nåd att stilla bedja om.


 

Mona Sahlin börjar i en rejäl medvind. Högerregeringen har gjort sig rejält misshagling bland alla snart. Opinionssiffrorna ligger när 10 % enheter under valresultatet och Reinfeldts kabinett har mer gjort sig uppmärksammade för fiffel, ruffel, båg och egenintresse än att regera landet. Kan Mona Sahlin tillsammans med en förändrad partiledning få fart på oppositionspolitiken kan vägen vara påbörjad till återtagandet av regeringsmakten senast 2010.


 
 

Till sist…….

  

……………LHC förlorade även ikväll. När byts tränare Persson ut?

  

……………Är det någon som kan förneka att klimatfrågan är viktig nu efter denna märkliga och stormiga ”vinter”?

 

Glöm inte

 

www.kulturochpolitik.se

http://ingemarsblogg.webblogg.se/fotoblogg


Kommentarer
Postat av: humlan

skönt att läsa ditt inlägg om mona, hon har ju trots allt fått rätt tuff kritik från vissa håll

kan inte låta bli att också lämna adressen till ett inlägg av Gardell

http://www.jonasgardell.se/doc/diary.jsp?id=100

2007-02-03 @ 12:04:17
URL: http://humlans-frizon.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0