Julklappsextra

Så nu är det julafton och då ska man dela ut julklappar. Precis min tanke så jag tycker att några som på ett eller annat sätt gjort sig förtjänta av en julklapp ska få en nu av mig som ställföreträdande tomtefar.

 
Den något smörige moderatledaren Fredrik Reinfeldt får en ryggrad så att han kan klara att hålla sig till en åsikt och inte byta den så snart han blir motsagd. Det bli enklare både för honom och oss andra att veta vad han egentligen menar. Allianssystern Maud Olofsson får en klädnypa att sätta om sina glappande läppar. Detta för att bromsa reptilhjärnans reflexiva glappande i form av uttalande och presskonferenser så snart något inträffar värt att säga några ord om. Den tredje alliansbrodern Lars Leijonborg får en grundkurs i liberalismen på ABF då han inte har en aning om vad det är längre. Slutligen begåvas kds Göran ”vad han nu heter” Hägglund med en namnskylt så att det blir möjligt att veta vem han är om man träffar honom.

 
Övriga på den politiska kanten som får julklappar är Lars Ohly som när Leijonborg går på ABF parallellt lär sig vad kommunism är och de två språkrören Wetterstrand/Eriksson i (mp) deltar i studierna av Machiavellis Fursten. Göran Persson får en folkrörelse så det börjat hända något ute på gator och torg så valet inte förloras. Laila Freivalds ges en jordglob så hon kan kolla hur länderna ligger på kartan. Leif Pagrotsky ges en stor dos av kultur som inte är på Dramaten eller andra institutioner.

 
Migrationsverkets Gd Janna Vallik får en personalutbildning för att inympa empati och respekt i sin personal. Slutligen familjen Bernadotte får ett förstahandskontrakt på en fyra i Rinkeby så att vi äntligen kan skrota den medeltida sedvänjan med ett kungahus. Samtidigt överlämnas samtliga P-böter, fortkörningsbotar osv till skyldiga familjemedlemmar.

 
Som sagt nu är det julafton och då ska man vara snäll – God jul!


Kommentarer
Postat av: RS

Och vad får Ingemar?
God Jul önskar jag dig.

2005-12-24 @ 20:52:43
URL: http://kulturbloggen.com/
Postat av: Ingemar E L Göransson

Tack det samma jag önskar dig även en god jul. Undertecknad begåvades med bl.a. DVD-boxen Deadwood vilket lär innebära en språkkurs i amerikanska svordomar men också en hyfasd sann skildring av USAs vilda västern.

2005-12-25 @ 00:36:42
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0