Äntligen helg

Så, det är det fredagkväll efter en dag av städning, jobb och diverse saker som måste göras. Det är inte utan att tröttheten sätter in så här dags och man längtar efter lite bra musik. Kan man få rekommendera några små pärlor som du kanske inte hört talas om (kanske).

Lee Clayton Naked child
Lee Clayton The dream goes on (Capitol)
Två Capitol LP från början av 1980-talet. Country-rock av det råare slaget med grymt bra texter om livet i USA. Båda finns på några cd som finns på postorder. Tung rock stundtals med riktigt rått gitarrspel.

Legend The red boot/Moonshine (Mason)
Nyutgiven Cd med två av Vertigo-bolaget svåraste och bästa Lp från ca 1970-71. Legend är den svenskkände Mickey Jupp från Southend i England och det band han hade . Brilliant engelsk pubrock. intresserad söker på nätet efter Mason Records.

Champion Jack Dupree The Sonet Blues Story (Sonet)
En brilliant blues-platta som äntligen fått sitt CD-format. Duprre som dog 1992 i en ålder över 80 år kompas på den här inspelningen från början av 1970 av några engelska musiker som Hughie Flint.
En njutning och ett mästerverk från en av de mindre kända bluesmusikerna från New Orleans.

Miles Davis My Funny Valentine In Concert (Columbia Legend)
Också nyutsläppt koncert från New York 1964. Ren magi - Lyssna och njut!

Rusty & Doug Kershaw Louisiana Man (Sundown)
Mer bonnland kan det inte bli. Det här är root-musiken som möter rock`n`roll ner i träsken i Louisiana. Att lyssna på Roy Acuffs klassiker Jole Blond i den här fräsande skumpande träskversionen är en kick av sällan skådat slag. De ser t.o.m. som bonnläppar!

Mulligan Dublin Fair City (Mulligan)
En cd jag köpte i Dublin för några år sedan efter att ha lyssnat till bandet under en hel kväll. det är traditionell irlänsk musik blandat moderna toner. Exempelvis spelar bandet Pogues Fairytale of New York. En underbar platta som är så varm och vänlig.

Att se i helgen då? Rekommenderas med varm hand den nya boxen med deckarserien Columbo eller varför inte Hedebyborna; denna mästerliga skröna över det svenska samhället utveckling under 40-50-talen. Om inte bara för att se Kent Andersson i sin underbara roll som Ville Vingåker.

Så är det bara att hoppas att varken nazi-huliganer eller AFA-dito får för sig att använda min stads gator för sina upptåg. För övrigt har den lokale nazistfurern förpassats av tingsrätten dit han hör hemma - till kåken för misshandel! Somliga straffar Gud direkt!

Jag får önska alla en trevlig helg!

Kommentarer
Postat av: Thomas O.

Bra skivtips! Lee Clayton och Miles Davis är två av mina favoriter. Lee var ju inte särskilt produktiv, men du milde så bra "Naked child" var! "Grymt bra texter" - helt rätt - och, så sant, "riktigt rått gitarrspel".
Och Miles... Vad kan man säga? Här pratar vi LEGEND. Han var ju i en klass för sig.

2005-11-04 @ 21:40:14
URL: http://imponera.blogspot.com
Postat av: Lars Kärrbäck

Hej Ingemar

Läste med djupt intresse din blogg om Mickey Jupp och att du sökte Mason Records. Mason finns inte, det är en bootleg och inget annat. Mickey får inga penagar från försäljningen.
Vill du veta mer om Mickey, besök min hemsida som är dedikerad till Mickey Jupp. Du hittar den på www.karrback.se

Med vänliga hälsningar

Lasse Kärrbäck

2005-11-11 @ 19:02:38
URL: http://www.karrback.se
Postat av: Ingemar E L Göransson

Sorry!
Nu såg jag din kommentar Lars. jag trodde faktiskt att den här var legal, men det är ta mig f-n omöjligt att veta idag. Hur som helst det är synd att det ska vara omöjligt att hitta Legend-plattorna i original.
En legal utgivning av dem vore en välsingelse!

2005-11-26 @ 12:38:52
URL: http://ingemarsblogg.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0