Dags för kvinnofrid

Ska våra tjejer, döttrar, sambor, fruar och mödrar behöva vara rädda att gå ut? Skall någon behöva vara rädd och skynda på stegen så fort mörkret har fallit på. Det ska det vara nödvändigt med en kampanj och namnupprop för kvinnofrid? Egentligen borde det inte vara det men tyvärr verkar det vara så.

 
Handen på hjärtat är det inte för j-vligt att ingen av kvinnokön inte skall kunna känna sig säker. Det spelar ingen roll om det är spädbarn eller pensionär det finns alltid någon som kan tänka sig att begå ett övergrepp. Men varför sker detta. Är det så att samhället har utvecklats till ett Sodom och Gomorra, är vi på väg mot domedagen eller har manssläktet fått spader?

 
Givetvis inte men ett skäl ligger troligtvis i den kommersialisering av hela samhället som skett under de sista tjugo åren där allt, dvs. allt går att sälja och skall säljas inklusive sex och kärlek. Den våg av allt råare pornografi som vi möter idag över Internet och främst TV når in i varenda stuga och varenda vardagsrum. Vilken bild får våra ungdomar av sex och kärlek när de matas med värderingarna från den lättnådda porren. Vilken mansbild får unga killar när de ser porrfilmernas alltid villiga tjejer.

 
Det vore märkligt om inte den sexualisering som sker av media och inte minst reklamen påverkar en del män. Det vore också inte märkligt om det triggar en del sjuka hjärnor till att begå dessa avskyvärda brott.

 
När sedan också lagstiftningen och inte minst de jurister som skall tolka lagen inte vågar eller vill använda sig av lagens utrymme för att döma blir signalen helt fel. Det är inte så farligt för offret skrek inte tillräckligt, misshandlades inte, var bara fyra år osv. Skälen för våra väl utbildade jurister att ursäkta, släta över dessa avskyvärda brott är oändliga. Men för oss vanliga dödliga men vår enkla rättsuppfattning att ett brott är ett brott är brott blir det obegripligt. Det är t.o.m. lätt att få uppfattningen att det finns en slags förståelse hos juristkåren för dessa brott.

 
Det finns det givetvis inte utan det handlar om en grumlig kvinnosyn som är helt grundad i en uppfattning om kvinnor och sex som är antikverad. Men när denna kvinnosyn kombinerad med den råa nyliberala marknadsekonomin så drabbas kvinnor i alla åldrar av detta.

 
Så när allt fler av samhällets verksamheter blir kommersialiserat och det juridiska systemet har en grumlig kvinnosyn ger det upprepade brott mot den självklara kvinnofriden. Vi får inte acceptera detta utan vi män måste stå slå tillbaka mot detta elände för våra döttrars, våra livskamrater och mödrars skull!

 
För övrigt….

…….det stora fotbollsgeniet George Best ligger för döden i skrivande stund. Dagens popstjärneliknade fotbollsdivor är inget gentemot den lille geniale irländaren

……..Michael Jackson har uttrycks sig anti-semitiskt på nytt, vad ska man säga. Han klarade  sig fri från pedofildomen i somras men han kan inte prata sig fri från sin glappande käft

……..köp den underbara återutgivningen av Jackie De Shannons Don´t Turn Your Back On Me/This Is Jackie De Shannon på BGO. Klassisk tjej-pop, så ljuvligt och så bra, den får bara inte missas! Producerad av Jack Nietzche som senare var med i Neil Youngs Crazy Horse

……..Linköping bandymatadorer Derby har äntligen vunnit sin första allsvenska match på 50 år när de vann över Boltic Göta med 9-7 i onsdags


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0