Klantskallar och blues

Fredag på nytt, en arbetsvecka är slut och nu är det dags att ladda för den kommande arbetsveckan och att summera veckan som gick. Vad har fastnat och vad har hänt.

Hovrättens jurister har lyckats framstå som okänsliga och rent ut sagt som en samling klantskallar. För hur i hela världen kan man komma så snett i förhållandet till den "allmänna rättskänslan" som när man sänker skadeståndet för en minderårig våldtagen flicka för att hon är barn!? Förstår inte dessa i sitt elefenbenstorn att de här helt på tvärs med vad vanlig folk tycker och känner. Skulle ett barn vara mindre kränkt än en en vuxen kvinna!? Logiken är totalt frånvarande och hovrättens ledamöter framstår som en samling välutbildade men totalt från empati befriade individer.

Under veckan upphörde den sk alliansen, dvs. de borgerliga fyra partierna, att existera i och med att det visar sig att de inte är överens om knappast något och opinionen mellan blocken i stort är lika. Promenadsegern för Reinfeldt blev helt plötsligt ett krig på liv och död där centern och Kristdemokraterna blev bondeoffer.

Det var också veckan då Ohly upphörde att vara kommunist. Har han någonsin varit det över huvudtaget och är det intressant för övrigt. Nu är hans parti där de ska vara kring 5 procent, dvs ordningen är återställd.

Som sagt det är fredag och här kommer några tips på bra musik som du kanske inte hört förut.

FOUR TOPS Live! Tamla Motown LP 1966
Tamla Motown bästa live-platta. 50 magiska minuter med den gudomlige Levi Stubbs röst. Lyssna bara på den superba Baby I Need Your Loving i en förlängd version. Tyvärr finns inte den här på CD utan leta i begagnadebackarna i olika skivbörsar och du kabske hittar den för en 50-lapp. Grrr, så bra!

THE RIGHTEOUS BROTHERS Go Ahead And Cry Verve LP 1966
THE RIGHTEOUS BROTHERS One For The Road Verve LP 1967 (CD Live 1967 Tjeckien 1002)

The Righteous Brothers, dvs. Bill Medley och Bobby Hatfield var två hårt jobbande sångare som lät väldigt "svart" och misstogs ofta för att vara just färgade. Båda var djupt rotade och älskade R&B, soul och gospel. De fick en monsterhit med den fantastiska You Lost That Loving Feeling som Phil Spector producerade. You Lost är fantistisk och den mest spelade låten på amerikansk radio och har toppat Hot Hundred hela tre gånger. Plattorna ovan som inte finns på CD spelades in senare på Verve. Go Ahead Innehåller bl.a. flera tydliga gosplelåtar som I Believe men också klassiker som Stagger Lee. Live-plattan One For The Road är helt suverän där en blandning av snabba och lugna ballader. T.o.m. ett gosplemedley finns med. Det finns dock en CD som är utgiven i Tjeckien under titeln Live 1967 av den senare. Brukar kunna hittas på nätet.

JOHN LITTLEJOHN Slidin´Home Arhoolie CD 2001
Blues är hur brett som helst. John Littlejohn som dog 1994 drygt 60 år gammal en väl mindre känd men inte därför ointressant som expont för den blues som vandrade från Mississippideltat efter andra världskriget och slog rot i Chicagos musikliv i det fattiga South Side-området. Shines spelade in en Lp för Arhoolie 1968 som sedan återutgavs 2001 i remastrade version. En helt underbar, primtiv blues som svänger något så grymt. Den kan beställas från Arhoolies hemsida på nätet. Du lär inte hitta den i någon affär däremot.

Äntligen fredag, en helg framför oss i väntan på den kommande arbetsveckan. varför inte gå på teater. Ett tips Skaffa plåtar till Boulevardteaterns "Söderkåkar" en helt lysande föreställning som ges på den myska Boulevardteaterns scen på Götgatan i Stockholm. Rekommenderas!

Trevlig helg!



Kommentarer
Postat av: coOsnGgDdP

buy valium online buy valium diazepam online - effects of valium during pregnancy


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0