Vårtecken i förvalstider

32226-28

Parksofforna tas fram i Kalmar
FOTO Ingemar E L Göransson

Nu är det hopp om bättre tider. Våren kommer äntligen – Bilden ovan är ett vårtecken – Parksofforna kommer fram i Kalmar och det redan för en vecka sedan.

 
Ett annat säkert vårtecken är att opinionssiffrorna kommer lika ofta som vår regnen. Den ena dagen så leder det borgerliga blocket. Och att den andra dagen leder vänstern med (s) i spetsen den påstådda opinionen.

 
De borgerliga partiernas spekulation i tsunanmikatastrofen slog helt fel och ingen för dem positivt gav den i vart fall i procentsiffror. Lika vanligt och ett tecken på hur hård och smutsig denna valrörelse blir är medias intresse för politikers tillkortakommande på olika sätt.

 
Det har varit Pilsäters rattfylla, Gunilla Carlssons giriga och ogiltiga skatteavdrag, Perssons slarv mot arbetsmiljölagen, Ilmar Repaalus påstådda mutmisstanke och inte minst SSU ordförandens Anna Sjödins usla omdöme att gå på krogen på Stureplan med efterföljande slagsmål, påstådda rasistiska skällsord och uppvisat dåligt omdöme i allmänhet.

 
Är detta tecken på att det är vår, vid sidan om parksofforna i Kalmar. Kanske inte men det är ett tecken på att valröreslen blir lång, den blir hård och riskerar att handla mer om icke-politik än om politik. Förlorarna; uppenbart väljarna!

 
Till sist……

 
………tycker inte du också att det är dags att döpa om Arlanda till Olof Palme Airport för att hedra vår främste internationellt erkände politiker. Skicka gärna en kommentar!

Besök gärna min hemsida www.kulturochpolitik.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0