NSF, Miles Davis och facket på Rhodos

32226-63


FOTO Ingemar E L Göransson


Så, hemma och på köksbordet ligger en halv meter med post. Reklam, paket från postorderföretag, en signerad Johnny Cash-LP inköpt på e-Bay, tidningar, räkningar och valreklam från Nationalsocialistisk Front.


 

Det är inte utan att man med äckel och avsky tar upp detta helkorkade och från all intelligens befriade aktstycke som predikar våld och intolerans. Lyssna bara på detta lilla citat från de ”nationella”: ”Svenska folket hotas av utrotning”.  Det blir också närmast skrattretande att höra följande ur hästens mun ”I dag behövs fler poliser på gatorna och straffen måste vara kännbara”. Sagt av NSF-kandidaterna Göran Jonsson och Jonas Andersson som båda är välkända kunder både i tingsrätten och inom kriminalvårdens institutioner. F.ö. det är inte var dag man ser en hel lista med bara kåkfarare och kriminella halvfigurer.


(På förekommen anledning vill jag dock påpeka att åsnorna på fotot ovan är inte sagda små-nassar utan vänliga arbetande grekiska djur.)


 

Skrattretande, avskyvärd propaganda och patetiska svinpälsar som visar upp sitt fula fascisttryne. Håll dom utanför – inte röst på sådant slödder.


 

nikos


FOTO Ingemar E L Göransson

Som sagt hemma
igen efter två veckor i den grekiska solen på Rhodos. En underbar ö med underbara vänliga människor. Det var också glädjande att se att de anställda på SunVings anläggningar hade lyckats förhandla sig till ett kollektivavtal och deras fackklubbsordförande Nikos var både stolt men också bekymrad över Vings hårdnackade attityd till de anställdas krav. Förhoppningsvis kommer det senare en längre intervju med nikos att publiceras på LO:s hemsida www.lo.se .


32226-65

 

Att leta bra musik i Grekland var ett roligt företag. Jag hittade en CD med Greklands Beatles från 1960-talet Olympians. Det låter som en sen 60-talsgrupp med ganska mycket charm men ganska lättviktigt.



32226-64

 

Dock det verkliga fyndet var att äntligen hitta den sedan många år utgångna Miles Davis plattan ”Lift To The Scaffold” som är ett soundtrack som Davis spelade in i Paris 1958 till Louis Malles thriller med samma namn (på franska ”Ascenseur pour l´échafud”). LP-plattan är helt omöjligt att hitta och den mycket ovanliga tyskpressade CD från 1988 är inte lättare att hitta. Suverän 50-tals jazz med Davis på sitt bästa humör. En verklig bra sen-kväll-lyssnings platta



Till sist……….

 

………Valrörelsen börjar likna en bondauktion där nu Reinfeldt lovar att in blanco bjuda över alla socialdemokratiska förslag. Trovärdigt; nej med makttrånande vill jag påstå.


 

Besök gärna min hemsida www.kulturochpolitik.se !



Kommentarer
Postat av: banal.blogg.se

Den finns på stadsbiblioteket i lund. Får väl glida in och ta hem den och försätta mig i rätt tillstånd. Fast jag skulle vilja se filmen först.

2006-09-21 @ 14:29:08
URL: http://banal.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0